Politika

Kariņa 100 dienas: puse Latvijas iedzīvotāju ielikuši Ministru Kabinetam zemāko vērtējumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vien nedaudzi Latvijā ir apmierināti ar Krišjāņa Kariņa valdības darbu.

RĪGA, 3. maijs – Sputnik. Pagājušas tieši simts dienas kopš darbu uzsākusi Krišjāņa Kariņa valdība. Spriežot pēc Kantar TNS aptaujas iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem, vien nedaudzi Latvijā ir apmierināti ar Ministru Kabineta darbu. Rezultātus publicē skaties.lv

Skalā no 1 līdz 10, kur 1 nozīmē ārkārtīgu neapmierinātību, bet desmit – augstāko apmierinātības pakāpi, Latvijas iedzīvotāji vidēji novērtējuši valdības darbu ar 4,1 punktu vērtējumu.

Visaugstāko vērtējumu (vairāk nekā 7 punktus) ielikuši 16% iedzīvotāju. Vidējās balles (piecus vai sešus punktus) ielikusi piektā daļa aptaujāto (21%), savukārt gandrīz puse (44%) ielikuši zemāko atzīmi – no viena līdz četriem punktiem.

Vēl 19% respondentu nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Премьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки - Sputnik Latvija
Politika
Labāk nekļūs: Latvijas iedzīvotāji netic Kariņa reformām

Krišjāņa Kariņa valdību Saeima apstiprināja 2019. gada 23. janvārī. Tajā iekļuva piecu politisko spēku pārstāvji, kuru intereses bieži ir pretrunā viena ar otru.

Kariņa Ministru Kabinets kļuva par parlamenta partiju kompromisa rezultātu, kuras nespēja vienoties par valdošās koalīcijas sastāvu rekordlielā termiņā pēc vēlēšanu dienas – 109 dienas.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, iedzīvotāji arvien pesimistiskāk vērtē situāciju valstī – pēdējā mēneša laikā pasliktinājušies visi sabiedrības noskaņojumu rādītāji.

Ziņu lente
0