Politika

Pekinā tikās Putins un Sji Dziņpins

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин
Президент РФ Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas līderis piedalījās Ķīnas galvaspilsētā notiekošajā otrajā Starptautiskajā forumā "Viena josla – viens ceļš".

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. KF prezidents Vladimirs Putins un ĶTR līderis Sji Dziņpins apsprieda situāciju Sīrijā, Venecuēlā un Lībijā, kā arī tirdzniecības un ekonomiskos projektus, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин и председатель КНР Си Цзиньпин - Sputnik Latvija
National Interest nosauca "Krievijas un Ķīnas savienību" par ASV murgu

"Divpusējā nozīmē salīdzināja pulksteņus dienas kārtībā esošajos tirdzniecības un ekonomiskajos projektos, apsprieda tekošās problēmas, kā arī apmainījās viedokļiem par starptautisko līniju. Tā bija gan Sīrija, gan Venecuēla, gan Lībija, vispār attieksme pret trešo valstu centieniem, pārkāpjot visu un visādi, nelikumīgi nodrošināt sev konkurētspējīgākus apstākļus starptautiskās lietās, kas ir nepieņemami mūsu abu valstu līderiem," paziņoja Peskovs žurnālistiem, runājot par Pekinā notikušo Putina un Sji Dziņpina tikšanos.

Abu valstu līderu pārrunas preses sekretārs nosauca par "substantīvām", pēc viņa sacītā, viņu sarunas vienmēr ir saturīgas.

Peskovs norāda, ka Putina divu dienu vizīte ĶTR aizritējusi ražīgi, tā bija gan dalība forumā "Viena josla – viens ceļš", gan divpusēju tikšanās sērija tā ietvaros, gan Krievijas un Ķīnas pārrunas. Viņš precizēja, ka visas trīs daļas aizritēja ļoti produktīvi.

Ziņu lente
0