Politika

"Saskaņa" pieprasa Pabrika demisiju

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие в День памяти жертв коммунистического террора
Шествие в День памяти жертв коммунистического террора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrs situācijā, kuru viņš pats dēvē par ģeopolitiski sarežģītu, cenšas sašķelt Latvijas virsnieku sabiedrību, tādējādi radot riskus Latvijas drošībai, uzskata "Saskaņā".

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Partija "Saskaņa" nosūtījusi prezidentam Raimondam Vējonim vēstuli ar prasību atstādināt aizsardzības ministru Arti Pabriku sakarā ar viņa izteicieniem, kuri ved pie NBS sašķelšanās.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Saskaņa" latviešiem vairs nav vajadzīga. Tāpēc drīz pazudīs

Šonedēļ Pabriks Latvijas Avīzes intervijā paziņoja, ka ar aizdomām raugās uz armijas virsniekiem, kuri esošajos ģeopolitiskajos apstākļos strādā "Saskaņā".

Atbildot uz jautājumu, kā ministrs vērtē "Saskaņas" pozīciju drošības un aizsardzības jautājumos, viņš pateica, ka tā ir pretrunā ar oficiālās Latvijas uzstādījumiem.

"Saskaņa" ir opozicionāri, un jāņem vērā, ka elektorāts sastāv arī no vēlētājiem, kuriem ne visiem Latvijas armija un NBS rada lielu pievilkšanās spēku. "Saskaņa" nekad nav iestājusies ar atplestām rokām par Latvijas dalību NATO, drīzāk pretēji. Viņiem raksturīgs antiamerikāniskums, kas ir modē arī Eiropā, taču tā ir bīstama parādība, it sevišķi, ja to attiecina uz aizsardzību," pateica Pabriks.

SDP "Saskaņa" virsnieku kluba priekšsēdētājs, rezerves virsnieks Raimonds Rublovskis paziņoja, ka Pabrikam ir jāatvainojas virsniekiem un jādemisionē.

"Tas ir apkaunojoši, ka ministrs dala virsniekus pareizajos un nepareizajos!" teikts Rublovska paziņojumā, kurš publicēts "Saskaņas" lapā sociālajos tīklos.

Citi partijas pārstāvji arī pauda sašutumu par ministra teikto.

"Kas notiktu, ja Tramps paziņotu, ka neuzticas virsniekiem - demokrātiem? Pabriks ar saviem vārdiem šķeļ mūsu valsts Nacionālos bruņotos spēkus. Šādam ministram nekavējoties jāatkāpjas!" uzrakstīja savā Facebook lapā "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Arvien vairāk sāk līdzināties 1937. gadam," komentēja Pabrika izteicienu no amata atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā.

Partija "Saskaņa" nosūtīja prezidentam oficiālu vēstuli ar Pabrika demisijas prasību.

"Mūsu rindās ir daudz cilvēku, kas ir vai kādreiz bijuši saistīti ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Gribam uzsvērt, ka viņi ir zvērējuši uzticību Latvijai un vienmēr šo zvērestu turējuši svētu. Viņi ir ieguvuši augstu profesionālo sagatavotību, piedalījušies militārajās misijās, apliecinot nelokāmu uzticību mūsu valstij. Viņi nav pelnījuši šādu attieksmi no ministra Pabrika," teikts vēstulē.

"Saskaņas" pārstāvji atgādināja par to, ka pats Pabriks kādreiz teica, ka diskriminācija negatīvi ietekmē ne tikai atsevišķus indivīdus, bet arī nopietni apdraud valsts drošību un attīstību.

"Mēs uzskatām, ka aizsardzības ministrs, kurš šajā situācijā, ko pats dēvē par ģeopolitiski sarežģītu, mēģina pretnostatīt un šķelt Latvijas virsniekus, tādējādi apdraudot Latvijas drošību.

Mēs aicinām Valsts prezidentu, kurš atbilstoši Satversmei veic Nacionālo bruņoto spēku augstākā vadoņa pienākumus, un Ministru prezidentu kategoriski nosodīt aizsardzības ministra necienīgos izteikumus, kas vērsti uz Nacionālo bruņoto spēku šķelšanu, un atlaist Arti Pabriku no amata," teikts vēstulē.

Ziņu lente
0