Politika

Mitrofanovs: Rīgas vadību gaida atklāts uzbrukums

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова
Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Rīgas mēra Nila Ušakova atstādināšanu organizētā balsojuma izgāšanās ir nevis uzvara, bet gan jauna uzbrukuma sākums.

RĪGA, 12. februāris – Sputnik. Pēc nesekmīgā mēģinājuma atstādināt no amata Rīgas mēru Nilu Ušakovu Rīgas domi gaida pastiprināts spiediens no "latviešu" partiju puses. Šādu viedokli sarunā ar aģentūru RIA Novosti pauda Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Nitrofanovs.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Politika
Ameriks: pilsētas mērs ir atbildīgs par visu

Pirmdien tika sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā opozīcija pieprasīja Ušakova atstādināšanu no mēra posteņa, ņemot vērā korupcijas skandālu pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme". Lielākā daļa deputātu, tostarp arī frakcija "Gods kalpot Rīgai" nobalsoja pret atstādināšanu, un Ušakovs savu posteni saglabāja.

"No vienas puses, tas nozīmē, ka it kā jau izirušais Amerika un Ušakova tandēms tagad ir atjaunots. Kas ķīvējas, tas mīlējas. Taču, no otras puses, nav saprotams, ko Ameriks darīs ar vicemēra posteni, no kura atkāpās brīvprātīgi, demonstrējot labējām partijām, ka attālinās no korupcijas skandāla, kura centrā nokļuvis Ušakovs. Vicemēra paraksts ir ko vērts, un diezin vai Ameriks piekritīs strādāt divus gadus līdz vēlēšanām otrā plāna lomā," – vērtēja Mitrofanovs.

Viņš uzskata, ka "latviešu" partijām ir mests izaicinājums un tās turpinās spiedienu pret Rīgas domi:

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
"Lej ūdeni uz Ušakova dzirnavām": "Jaunā Vienotība" neatbalstīs NA piketu

"Līdz šim brīdim bija iespējams kluss, Ušakovam saudzīgs scenārijs, kurš paredzēja, ka par mēra posteņa zaudējumu un aiziešanu opozīcijā, labējie varētu pārtraukt stimulējošo spiedienu izmeklēšanā un gadu gaitā ļautu lietai izjukt. Vai vismaz atteikties no mēģinājumiem meklēt Ušakova saikni ar zādzībām tramvaju un trolejbusu iepirkumā. Tādā situācijā Nilam Ušakovam bija sagatavota klusa sēdēšana opozīcijā, tāpat kā viņa partijas frakcijai Saeimā. Tā kā Ušakovs neaizgāja, un viņu "aiziet"neizdevās, tagad KNAB un prokuratūra būs spiesti aktīvi demonstrēt, "kurš mājās ir saimnieks".

Un tuvākajos mēnešos līdztekus transporta iepirkumu epopejai uzpeldēs jaunas korupcijas lietas, tā vai citādi saistītas ar Rīgas pašvaldību. Rīgas vadību, kura atteicās kapitulēt ar godpilniem noteikumiem, gaida atklāts uzbrukums," – secināja Mitrofanovs.

 

 

Ziņu lente
0