Politika

Prezidents Vējonis vēlas uzlabot likumu kvalitāti

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Раймондс Вейонис с супругой голосуют на избирательном участке
Президент Латвии Раймондс Вейонис с супругой голосуют на избирательном участке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents lūdz deputātus labāk pamatot iesniedzamos likumprojektus un nepievienot tiem klāt neko trešajā lasījumā.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Prezidents Raimonds Vējonis iesniedzis parlamenta izskatīšanai izmaiņas Saeimas reglamentā, kuras, pēc viņa sacītā, veicinās sabiedrības uzticēšanās nostiprināšanu varasiestādēm, pilnveidos likumdošanas procesu un cels likumu kvalitāti, vēsta prezidenta kanceleja.

Lai likumdošanas process kļūtu caurspīdīgāks un lai nodrošinātu viegli uztveramu likuma normu skaidrojumu, kā arī sniegtu informāciju par to, kas piedalījies likumu izstrādē, prezidents paredz, ka likumprojektu piedāvājumu iesniegšanas laikā rakstiskā veidā tiktu iesniegts arī to pamatojums un informācija par konsultācijām, kuras tika rīkotas izstrādes laikā.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas iedzīvotāji vairs nevēlas redzēt Vējoni

Tāpat prezidents atkārtoti aicina aizliegt izskatīt trešajā lasījumā piedāvājumus, kuri iziet ārpus iepriekšējo lasījumu rāmjiem. Tas ļaušot izvairīties no sasteigtiem lēmumiem pēdējā brīdī, kad ir liela kļūdas pieļaušanas varbūtība.

Tāpat Vējonis uzskata, ka pirms likumprojektu iesniegšanas jāizstrādā to anotācija. Tas ļaušot pilnvērtīgāk izvērtēt likumprojektu iespējamās sekas un sniegs lielāku skaidrību gan pašiem likumdevējiem, gan sabiedrībai attiecībā uz to, kāpēc šis likums ir nepieciešams un kādus jautājumus tas atrisina.

Prezidents jau ir aicinājis Saeimu pilnveidot likumdošanas procesu un paaugstināt likumu kvalitāti, taču viņa 2016.-2017. gadā iesniegtie piedāvājumi tā arī netika izskatīti.

Ziņu lente
0