Politika

Kur ir nauda? IeM uzskata, ka Ušakovs ir atbildīgs par skandālu Rīgas satiksmē

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens piekritis prezidenta Raimonda Vējoņa un ministra Jura Pūces viedoklim: Ušakovam ir jāaiziet.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens paudis viedokli, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs ir atbildīgs par notikumiem uzņēmumā Rīgas satiksme, vēsta Grani.lv.

Savas domas Ģirģens pauda intervijā programmai "900 sekundes" telekanālā LNT.

Наклейка с двумя фигурами (цвета латвийского и российского флагов) - Sputnik Latvija
Intervija
Līgumu laušana ar Krieviju un Ušakova "cilpa": Lindermans par politiku Latvijā

Iekšlietu ministrs uzsvēra, ka notikumi ap pašvaldības uzņēmumu Rīgas satiksme nav nejaušība, tā ir likumsakarība. No politikās ētikas viedokļa Ušakovam nāktos uzņemties atbildību un atkāpties no pilsētas mēra amata.

Ģirģens paskaidroja, ka Rīgas satiksme tika nepārtraukti subsidēta no pašvaldības budžeta, taču nekad nav bijis skaidros, kur ir ieguldītā nauda.

Tiesa, ministrs neapgalvoja, ka Ušakovs būtu pārkāpis likumu, tikai izvairīgi paziņoja: Latvijā, tiesiskā valstī tikai tiesa var atzīt cilvēku par vainīgu likumpārkāpumos.

Iepriekš vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki organizēja kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un mājās Bergenes ielā. Žurnālisti novēroja, ka no Ušakova kabineta KNAB darbinieki iznesuši datoru un dokumentu mapi. Mēram apsūdzības nav izvirzītas.

Pēc tam Latvijas prezidents Raimonds Vējonis intervijā norādīja, ka šādu notikumu fonā Ušakovam nāktos pamest posteni. Līdzīgu viedokli pauda arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: tikai rīdziniekiem var būt tiesības mūs atlaist

Politiķis paziņoja, ka mērs, turoties pie sava krēsla, sagādā nopietnas problēmas Rīgai. Savukārt pašvaldības uzņēmumam Rīgas satiksme nāktos pārkreditēt iepriekšējās saistības, jo situācijā, kad domes vadītāja kabinets tiek pārmeklēts, kreditoriem var rasties nopietnas aizdomas, vai iespējams uzticēties tādam aizņēmējam.

Pats Ušakovs norādīja, ka viņa sirdsapziņa ir tīra un mēra posteni viņš pamest neplāno. Tomēr viņš atzina, ka Rīgas dome ir cieši saistīta ar Rīgas satiksmi, un visas pašvaldības uzņēmuma problēmas ir arī Rīgas domes problēmas.

Ziņu lente
0