Politika

Kučinskis: Ušakovam derētu aiziet, taču domi neatlaidīsim bez juristu slēdziena

© Sputnik / Sergey MelkonovМарис Кучинскис
Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas Satiksme" skandāls ir spļāviens sabiedrības sejā, taču Nacionālā bloka Rīgas domes atlaišanas likumprojekta anotācija uzrakstīta pamatojoties uz sociālajiem tīkliem un politiskiem lēmumiem, norādīja premjers.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis uzskata "Rīgas Satiksme" korupcijas skandālu par spļāvienu sabiedrības sejā.

Par to viņš pastāstīja LTV intervijā.

Premjers ir pārliecināts, ka vainīgie tik sodīti.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Saskaņa" latviešiem vairs nav vajadzīga. Tāpēc drīz pazudīs

Kučinskis uzskata, Rīgas mēram Nilam Ušakovam derētu atkāpties no amata, taču tam jābūt Rīgas mēra paša pieņemtam lēmumam.

Kas attiecas uz Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, kuru piedāvāja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība), premjers atgādināja, ka šāda iespēja pastāv, ja dome vairākkārt pārkāpusi Satversmi, likumdošanu, Ministru Kabineta noteikumu un tiesas lēmumus. Viņš gaida attiecīgus likumpārkāpumu pierādījumus, kā arī juristu vērtējumu.

"Ja šobrīd anotācijā ierakstīts, balstoties uz sociālajiem tīkliem un politiskiem lēmumiem. Man ir svarīgi juridiskie atzinumi," - pateica Kučinskis.

Kamēr nebūs juristu atzinuma, ka šāds lēmums būtu likumīgs, jautājums par Rīgas domes atlaišanu netiks iekļauts valdības dienas kārtībā.

Premjerministrs izskaidroja šādu uzstādījumu: "Mēs šeit nerunājam par ministru vai amatpersonām, kam ir politiska atbildība. Mēs šeit runājam par sabiedrības, vēlētāju ievēlētu pašvaldību. (…) Varbūt mana valdība ir pēdējā, kas ievēro tiesiskumu, bet mēs to darīsim."

Rīgas domes opozīcijas līderis Vilnis Ķirsis ("Vienotība") pauda cerību, ka valdība tomēr apspriedīs jautājumu par galvaspilsētas domes atlaišanu.

Viņš norādīja, ka, kaut arī "Rīgas Satiksme" vadība tika nomainīta, tajā netika norīkoti neatkarīgas personas. Divi jaunie valdes locekļi strādājuši šādos amatos, kad sākās korupcijas lieta, savukārt Anrijs Matīss parlamenta vēlēšanās kandidēja "Saskaņas" sarakstā, atgādināja Ķirsis.

Ziņu lente
0