Politika

Kučinskis: Latvijā nav krīzes, gan ir haoss

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryПремьер-министр Марис Кучинскис наряжает главную елку кабинета министров, 2017 год
Премьер-министр Марис Кучинскис наряжает главную елку кабинета министров, 2017 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Māris Kučinskis pauda cerību, ka partijas savāksies un tomēr izveidos valdību.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Situācijā, kad partijas divus mēnešus nevar izveidot valdību, politiskās krīzes Latvijā nav, taču zināms haoss pastāv, paziņoja premjerministrs Māris Kučinskis telekanālā LNT.

Viņš uzsvēra, ka viņa vadītā valdība strādā, savukārt Saeimas komisijas ir pilnībā rīcībspējīgas. Taču pastāv risks, ka valdošās koalīcijas trūkuma dēļ, valdība nespēs izpildīt kādus no Saeimas pieņemtajiem lēmumiem.

Скульптура Милды с тремя звездами на Памятнике Свободы - Sputnik Latvija
Vējonis, Kučinskis, Rinkēvičs un Porošenko vēlas, lai Latvija nekad neizzūd

Pēc Kučinska sacītā, viņam ir grūti iztēloties, ka pagaidu valdība varētu strādāt līdz pavasarim. Viņš pauda cerību, ka partijas savāksies un tomēr izveidos valdību.

Tāpat Kučinskis cer, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) un KPV LV, kuras pozicionē sevi kā vēlēšanu uzvarētājas, izvērtēs kļūdas, kuras tika pieļautas jaunās valdības veidošanas pārrunu laikā, "nolaidīsies uz zemes", atcels "sarkanās līnijas" un strādās konstruktīvi.

Viena no JKP "sarkanajām līnijām" izslēdz Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kuras pārstāvis ir Kučinskis: Jāņa Bordāna piedāvātajā koalīcijā ZZS netika aicināta, savukārt no Alda Gobzema (KPV LV) vadītajām koalīcijas veidošanas pārrunām JKP vairākas reizes pieprasīja izslēgt "zaļos" un zemniekus.

Pretenzijas ZZS izteica arī KPV LV vadītājs Artuss Kaimiņš, kurš paziņoja, ka sirdsapziņa neļauj viņam būt koalīcijā ar šo partiju.

Ziņu lente
0