Politika

Dombrovskis: Saeima lieliski strādā bez valdības

© Sputnik / Sergey MelkonovКандидат в премьеры от партии "Согласие" Вячеслав Домбровский (справа)
Кандидат в премьеры от партии Согласие Вячеслав Домбровский (справа) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas darbs bez valdības izrādījies ļoti ērts – dažādu partiju pārstāvji sadarbojas viens ar otru un pieņem valstij lietderīgus lēmumus.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Latvijā atkal tiek atlikta valdības veidošana, taču Saeimas deputāti lieliski tiek galā arī bez tās, pateica Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa") radio Baltkom.

Vakar vakarā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka grasās atsaukt Alda Gobzema kandidatūru premjerministra amatam. Tas ir jau otrais neveiksmīgais valdības izveidošanas mēģinājums – iepriekš tas neizdevies Jānim Bordānam. Līdz ar to 2019. gadu Latvija sagaidīs ar "tehnisko" budžetu. Taču Dombrovskis uzskata, ka valdības trūkums deputātiem nācis vienīgi par labu.

"Tikmēr Saeimā darbs rit labāk, nekā jebkad. Šobrīd nav līniju, visi saprot, ka neviens nav apdrošināts pret opozīciju, darbs notiek ļoti konstruktīvi. Agrāk opozīcija piedāvājumi tika mesti malā, taču tagad ir interesants un produktīvs darbs. Attiecības ir ļoti koleģiālas," - pateica viņš.

Piemēram, pagaidu budžeta pieņemšanas laikā atbalstu guva "Saskaņas" piedāvājums par to, ka finanšu ministrs 2019. gadā novirzīs 8,3 miljonus eiro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku algu palielināšanai. Iepriekš Budžeta un finanšu komisija šo piedāvājumu noraidīja. Par šīs idejas atbalstīšanu iestājās 53 deputāti no "Saskaņas", KPV LV, Jaunās konservatīvās partijas un Romāns Naudiņš no Nacionālās apvienības.

Pēc Dombrovska sacītā, viņš pats nebija cerējis, ka piedāvājums tiks atbalstīts.

"Es biju gatavs arī citam iznākumam. Te vēlos atzīmēt deputātus no KPV LV, viņi maksimāli cenšas ieklausīties piedāvājumu būtībā. Un JKP, kuri, klausoties argumentus, pieņēma lēmumu par mediķiem. Čakša, kura par šo piedāvājumu nebalsoja, tribīnē neiznāca, iespēju paust viedokli neizmantoja," - pastāstīja viņš.

Cik ilgi vēl ilgs deputātu produktīvais darbs bez valdības – nav zināms. Eirodeputāts Andrejs Mamikins uzskata, ka Ministru Kabinetu neizveidos ātrāk par 8. martu, savukārt ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs domā, ka process varētu ievilkties līdz pat 2022. gadam.

Ziņu lente
0