Politika

Vējonis atsauc Gobzema kandidatūru premjerministra amatam

© Latvijas Valsts prezidenta kancelejaПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš izveidot valdību mēģināja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

RĪGA, 10. decembris - Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka grasās atsaukt Alda Gobzema kandidatūru.

Gobzems kļuva par otro kandidātu premjera amatam. Viņš ir partijas KPV LV pārstāvis, tā Saeimas vēlēšanās ieņēma otro vietu. Iepriekš izveidot Ministru kabinetu mēģināja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

"Pēc sarunas es Gobzemu informēju, ka sagatavošu rīkojumu par viņa kandidatūras atsaukšanu," - paziņoja Vējonis. Viņš pauda, ka grasās uzsākt konsultācijas ar partijām un turpināt kandidāta meklēšanu premjera amatam.

Iepriekš A.Gobzems ieteica veidot bezpartijas profesionāļu valdību, kurā būtu ievērojami samazināts ministriju skaits. Pēc tam Nacionālā apvienība, JKP un "Jaunā Vienotība" informēja par atteikšanos no pārrunām valdības izveides jautājumā – politiskajiem spēkiem radās aizdomas, ka Gobzems iecerējis iesaistīt koalīcijā "Saskaņu", turklāt visas partijas atrada A.Gobzemam milzum daudz "glaimojošu" vārdu.

Arvils Ašeradens apstiprinājis, ka nedēļas nogalē Gobzems atkal viņam zvanot ar aicinājumu atsākt sarunas, taču piektdien, 7. decembrī, "Jaunās Vienotības" valde nolēma tās neturpināt.

Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Politika
"Labākais Latvijas valdības modelis": A.Gobzemam ir jauns plāns

Nacionālā bloka vadītājs Raivis Dzintars paziņojis, ka pēc "Jaunās Vienotības" un JKP izstāšanos no sarunām Gobzemam jau neizdosies piedāvāt vairākuma koalīciju, proti nav ko apspriest.

Saeimas vēlēšanās 6. oktobrī partija "Saskaņa" ieguva pirmo vietu, saņemot 20% balsu.

Pašā sākumā ar "Saskaņu" atteicās veikt Ministru Kabineta veidošanas pārrunas pārējās partija, taču vēlāk KPV LV piekrita apspriest ar partiju valdības veidošanu. Tomēr pagaidām Saeimā ievēlētās partijas nevar izveidot Ministru kabinetu.

 

Ziņu lente
0