Politika

Vējonis saņēma ordeni no Porošenko un devies uz Donbasu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и президент Украины Петр Порошенко
Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis tikās ar ukraiņu līderi Petro Porošenko un saņēma Jaroslava Gudrā ordeni.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Latvijas līderis Raimonds Vējonis sestdien, 24. novembrī, oficiālā vizītē apmeklēja Kijevu, vēsta RIA Novosti.

Kijevā Latvijas prezidents steidza izteikt ukraiņu līderim Petro Porošenko atbalstu un tika apbalvots ar I pakāpes Jaroslava Gudrā ordeni. Šo ordeni Vējonis nosauca par godalgu visai Latvijas tautai no Ukrainas tautas.

Ukrainas bruņotie spēki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija turpina Ukrainas karavīru ārstēšanu

Vērts norādīt, ka Jaroslava Gudrā ordeni Ukrainā piešķir par izciliem nopelniem valsts veidošanas, Ukrainas starptautiskās autoritātes, ekonomikas, zinātnes, kultūras, mākslas, veselības aprūpes attīstīšanas nozarē, par labdarību, humanitāro un sabiedrisko līdzdalību.

Kijevā Vējonis paziņoja, ka Latvija pilnībā atbalsta Eiropas Savienības pozīciju par Donbasa vēlēšanu neatzīšanu, kā arī iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti.

Turklāt viņš uzsvēra, ka pret Krieviju vērstām sankcijām jābūt turpinātām, kamēr Minskas vienošanās netiks pilnībā izpildītas.

Savukārt Porošenko pateicās Vējonim par visaptverošu atbalstu un norādīja, cik svarīgi ir, lai Donbasa vēlēšanu atzīšanas jautājumā Latvijai un Ukrainai būtu vienāda pozīcija.

Pēc Kijevas Vējonis devies uz Donbasu.

Ziņu lente
0