Politika

Gana runāts: Iļju Kozirevu izslēdza no Latvijas Krievu savienības

© Sputnik / Sergey MelkonovИлья Козырев на выборах
Илья Козырев на выборах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no spilgtākajiem Latvijas Krievu savienības pārstāvjiem, Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Iļja Kozirevs tika izslēgts no partijas nolikuma noteikumu pārkāpumu dēļ.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Latvijas Krievu savienības (LKS) valde nolēmusi atņemt partijas locekļa statusu Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvistam, 13. Saeimas deputāta kandidātam Iļjam Kozirevam. Par to tiek ziņots LKS lapā Facebook.

Paziņojumā teikts, ka lēmums par Kozireva izslēgšanu no LKS pieņemts saskaņā ar Partijas nolikuma 2.8.2. punktu.

2.8.2. punktā teikts, ka partijas valde pārkāpumu konstatēšanas gadījumā, kuri minēti Nolikuma 2.8.1. punktā, kā arī Nolikuma 2.1.1 punkta nosacījumu personas pārkāpumu konstatēšanas gadījumā ar 2/3 balsu vairākumu no sēdē klātesošajiem valdes locekļiem ir tiesīgi pārklasificēt partijas locekli kandidāta statusā ne vairāk kā uz gadu, izteikt aizrādījumu vai izslēgt viņu no partijas.

Tāpat tur tiek norādīts, ka partijas valdes lēmumu pusgada laikā iespējams rakstiski apstrīdēt partijas sasaukumā.

Iļja Kozirevs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Visus latviešus steigšus atlaist un darbā vairs nepieņemt

Saskaņā ar Facebook publicēto informāciju, Kozirevs ir pārkāpis Partijas nolikuma 2.3.1. un 2.3.9. punktu. 2.3.1. punktā teikts, ka partijas loceklim ir jāatzīst un jāievēro Partijas nolikums. Savukārt 2.3.9. punktā rakstīts, ka LKS loceklim jāatturas no publiskiem izteicieniem, kuri varētu nodarīt kaitējumu partijai, kā arī nepieļaut partijas locekļu goda un cieņas aizskaršanu partijas iekšējā polemikā.

Izņemot Kozirevu, līdzīgi pasākumi pieņemti arī attiecībā pret Juriju Zaicevu. Viņam izteica stingru aizrādījumu saskaņā ar 2.8.2 punktu par Partijas nolikuma 2.3.3. un 2.3.9. punkta pārkāpumu.

LKS Nolikuma 2.3.3. punktā teikts, ka partijas loceklim ir jāizpilda Teritoriālās organizācijas, Valdes, Valdes līdzpriekšsēdētāju un Partijas sasaukuma rīkojumi. Tur ir norādīts, ka atteikties no rīkojumu izpildīšanas partijas loceklis ir tiesīgs tikai pamatotu iemeslu gadījumā.

Plecu pie pleca

Jāatgādina, ka Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists un tagad jau bijušais LKS valdes loceklis ir izcietis partijas lietu dēļ, cīņā par krievu tiesībām Latvijā. Šī gada augustā Rīgā viņu aizturēja Drošības policija (DP), kā arī pie viņa tika veikta kratīšana.

Iļja Kozirevs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievi ir labāki par latviešiem: kāpēc tas nāk par ļaunu krieviem un par labu - latviešiem

DP ziņoja, ka šie pasākumi tika piemēroti pret Kozirevu kriminālprocesa izmeklēšanas ietvaros, kurš tika iesākts aprīlī sakarā ar 31. martā LKS sarīkoto akciju "Vislatvijas vecāku sapulce" pret mazākumtautību skolu pāriešanu uz mācībām latviešu valodā.

Toreiz Latvijas Krievu savienība pauda protestu sakarā ar tās Saeimas deputāta kandidāta aizturēšanu un nosauca DP rīcību par politisko represiju kampaņas turpinājumu attiecībā pret krievu skolu aizstāvjiem.

Ziņu lente
0