Politika

Nepiekrīt Vējonim: Dombrovskis – populārākais premjerminstra kandidāts

© Sputnik / Sergey MelkonovVjačeslavs Dombrovskis (no labās)
Vjačeslavs Dombrovskis (no labās) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai arī partijas "Saskaņa" izvirzītais premjerministra kandidāts nav iekļuvis starp prezidenta nosauktajām kandidatūrām, katrs ceturtais valsts iedzīvotājs joprojām uzskata, ka koalīcijas veidošana jāuztic Dombrovskim.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Lai arī prezidents Raimonds Vējonis nav iekļāvis partijas "Saskaņa" izvirzīto premjerministra kandidātu starp prezidenta nosauktajiem pretendentiem, Vjačeslavs Dombrovskis joprojām ir populārākais iedzīvotāju acīs.

Šos rezultātus atspoguļoja Kantar TNS organizētās aptaujas rezultāti, vēsta Skaties.lv.

Katrs ceturtais valsts iedzīvotājs valdības vadītāja postenī vēlas redzēt Vjačeslavu Dombrovski.

No līdera ievērojami atpaliek citi kandidāti: otrajā vietā ierindojies Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas, kura vārdu nosaukuši 12% aptaujāto. Arti Pabriku ("Attīstībai/Par!") atbalsta 9%, Robertu Zīli (Nacionālā apvienība) nosaukuši 8% respondentu, bet Aldi Gobzemu no KPV LV – tikai 7% aptaujāto.

Sadusmoto vecāku gājiens - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli

Krišjāni Kariņu no "Jaunās Vienotības" premjera krēslā gribētu redzēt 3% aptaujāto. Pēdējo vietu ieņem pašreizējais premjers Māris Kučinskis no Zaļo un zemnieku savienības – viņu atbalsta aptuveni 1-2% respondentu.

Iepriekš vēstīts, ka pēc sarunām ar parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem Vējonis minējis trīs premjera amata kandidātus: Arti Pabriku ("Attīstībai/Par!"), Aldi Gobzemu (KPV LV) un Jāni Bordānu (JKP). Sarakstā nav iekļauts Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa"), lai arī viņa partija vēlēšanās saņēma lielāko skaitu balsu. Pats Dombrovskis šādu prezidenta lēmumu nosaucis par pirmo soli pretī Saeimas atlaišanai. Pārrunas par jaunās koalīcijas veidošanu turpinās, taču pagaidām vienprātība politiskajos spēkos nav manāma. Satversme neierobežo pārrunu termiņus.

Ziņu lente
0