Politika

Pabriks: labākais kandidāts ārlietu ministra postenim – Edgars Rinkēvičs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apvienība "Attīstībai/Par!" gatava piedāvāt ārlietu ministra portfeli "Jaunās Vienotības" pārstāvim.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Edgars Rinkēvičs ir labākais kandidāts ārlietu ministra postenim, uzskata partijas "Attīstībai/Par!" izvirzītais premjerministra kandidāts Artis Pabriks sarunā ar programmu "900 sekundes" telekanālā LNT.

Iepriekš Jaunā konservatīvā partija ierosināja iecelt ārlietu ministra postenī profesionālu diplomātu ar neitrālu politisko pozīciju.

Pabriks norādīja, ka Rinkēvičam ir vajadzīgā pieredze, taču viņš nav politiski neitrāls, jo ievēlēts Saeimā no "Jaunās Vienotības". Taču, pēc Pabrika domām, Latvija nevar atļauties mētāties ar tik svarīgu amatu tik sarežģītā ģeopolitiskajā situācijā.

Vēlēšanas - Sputnik Latvija
Sarunas par koalīciju: neērts JKP, jauns premjera kandidāts un deklarācija

Vaicāts par nākamās valdības ministriem, Pabriks atklāja, ka ir gatavs diskusijām ar visiem politiskajiem spēkiem, jo interesentu skaits par konkrētiem ministru portfeļiem būs krietni lielāks nekā posteņu skaits valdībā.

Politiķis pastāstīja, ka partija vērtēs kandidātu kvalifikāciju, salīdzinās un skatīsies uz katrai partijai nozīmīgajiem virzieniem, taču pagaidām tiktāl sarunas vēl nav nonākušas – to nāksies darīt prezidenta nosauktajam premjerministra kandidātam.

"Attīstībai/Par!" līderis arī norādīja, ka viņam personīgi "nav pilnīgi nekādu pretenziju" pret pašreizējā aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) paveikto.

Pabriks pauda cerību, ka partijām izdosies atrast kompromisu valdības veidošanas laikā.

"Es ļoti ceru, ka visās sarunās katra no sešām partijām spēs paspert kaut solīti uz priekšu viena otrai vai arī soli atpakaļ, lai nedaudz piekāptos, jo neviena no partijām nevarēs iegūt simtprocentīgi to, ko tā vēlas," – atzina Pabriks.

Выборы в Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Saeimas vēlēšanas: politologi sola pusgadu topošajai "briesmīgajai" koalīcijai

Saskaņā ar Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejas informāciju pēc konsultācijām ar politiskajām partijām izraudzīti trīs pretendenti valsts premjerministra amatam. Šī informācija publicēta Latvijas prezidenta oficiālajā vietnē.

Vējonis izskatīs KPV LV pārstāvja Alda Gobzema, Jaunās konservatīvās partijas kandidāta Jāņa Bordāna un partijas "Attīstībai/Par!" kandidāta Arta Pabrika kandidatūras.

Saskaņā ar Satversmi Valsts prezidents rīkojumu par nākamā Ministru prezidenta aicināšanu varēs izdot tikai pēc tam, kad līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uz pirmo sēdi 2018. gada 6. novembrī būs atkāpies esošais Ministru kabinets.

Ziņu lente
0