Politika

Latvijas Krievu savienība Rēzeknē: daudzu acīs Ždanokas partija neeksistē

© Sputnik / Sergey MelkonovЛидер партии Русский союз Латвии Татьяна Жданок проголосовала на выборах
Лидер партии Русский союз Латвии Татьяна Жданок проголосовала на выборах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu savienības pārstāvis Rēzeknē pastāstīja, ka lielākā daļa iedzīvotāju par politiku neinteresējas un nav dzirdējuši neko par skandālu, kas izcēlās ap Tatjanas Ždanokas kandidatūru.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Valērijs Petrovs – Latvijas Krievu savienības (LKS) pārstāvis Rēzeknē pastāstīja Sputnik Latvija par Latvijas jauniešu lielo kļūdu un to, kāds liktenis gaida viņa partiju.

Pēc politiķa domām, priekšvēlēšanu skandāls, kas izcēlās ap LKS līderes Tatjanas Ždanokas kandidatūru, būtu varējis pozitīvi ietekmēt partijas reitingu, ja Latvijas iedzīvotāji sekotu politikai.

Iepriekš Centrālā vēlēšanu komisija neatļāva Ždanokai piedalīties vēlēšanās, atsaucoties uz tiesas lēmumu, kas apstiprina: LKS līdere piedalījusies Latvijas Komunistiskās partijas darbībā pēc 1991. gada 13. janvāra un uz viņu attiecas Vēlēšanu likumā noteiktais liegums balotēties.

"Patlaban daudziem cilvēkiem partija ar Tatjanu Ždanoku neeksistē. Vienlaikus cilvēki viņai uzticas – to jau divas reizes apstiprinājušas vēlēšanas Eiropas Parlamentā, kurās viņa saņēma labus reitingus. Es uzskatu, ka galu galā tas, ka Ždanokas sarakstos nav, LKS reitingu ietekmēs negatīvi," – uzskata Petrovs.

Viņš piezīmēja, ka jaunieši Latvijā gandrīz nemaz neinteresējas par politiku un visu, kas attiecas uz mazākumtautību jautājumiem. Tā pati par sevi ir globāla kļūda. Pēc Petrova domām, jaunieši ar katru gadu kļūst aizvien inertāki, un šāda tendence novedīs pie bēdīga rezultāta.

"Viņiem šķiet, ka viņus tas neskar. Ir īpaši, ņemot vērā to, ka tagad pēc skolas absolvēšanas visi jaunieši ļoti labi pārvalda latviešu valodu. Esmu pārbaudījis lielu skaitu valsts iestāžu Latvijā, un tur nelatvieši pārstāvēti 5-10% apmērā. Man tas atgādina DĀR, aparteīdu. Tāpēc man šķiet, jaunieši pieļauj milzīgu kļūdu," – teica LKS pārstāvis.

Tāpat viņš paudja viedokli jautājumā par krievvalodīgajiem skolotājiem, kuri neatbalsta krievu skolu aizsardzības akcijas. Petrovs atgādināja, ka pedagogiem, draudot ar atlaišanu, aizliegts piedalīties LKS organizētajos pasākumos. Tomēr daudzi pedagogi vēl cerēja, ka "Saskaņā" atrisinās problemas izglītībā.

"Cilvēki, kuri kaut minimāli sekoja politikai, šogad ir noguruši un vīlušies. Iespējams, viņi saskatīs atbalstu un spēju aizstāvēt viņu intereses Latvijas Krievu savienībā," – piezīmēja Petrovs.

Ziņu lente
0