Politika

Vajadzēja meklēt kopīgus ceļus: kādi vēlēšanu rezultāti gaidāmi Rēzeknē

© Sputnik / Sergey MelkonovБюллетени для голосования
Бюллетени для голосования - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LKS pārstāvji Rēzeknē gaida vēlēšanu rezultātus ar mazāku optimismu, nekā viņu partijas biedri galvaspilsētā.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik, Aleksejs Stetjuha. Valērijs Petrovs, LKS biedrs Rēzeknē stāsta, ka nav plānojis iekļūt deputāta kandidātu sarakstā. Viņa acīs šīs vēlēšanas drīzāk gan ir iespēja parādīt savu principiālo attieksmi pret to, kas notiek Latvijā. Tomēr viņš atzīmēja, ka, pateicoties "Dāvanām", ko priekšvēlēšanu cīņas gaitā viņa partijai sarūpējuši nacionālisti, Latvijas Krievu savienībai ir parādījušās izredzes pārvarēt piecu procentu barjeru.

"Dāvanu bija daudz. Pēdējā laikā viņi īpaši izcēlās. Man šķiet, pateicoties tām, gan krievu, gan latviešu tautības iedzīvotāji Latvijā sākuši saprast, ka valstī notiek kaut kas baismīgs. Un visa tā nacionālistiskā histērija var novest pie īsteni baismīgiem notikumiem," – paskaidroja Petrovs.

Jautāts, kāpēc Latgale tik pasīvi piedalījusies protesta akcijās, deputāta kandidāts attrauca, ka jaunieši ir inerti.

"Notiek asimilācija. Ar lozungu "Jūs nerunājat latviski" tiek pieņemts liels skaits diskriminējošu likumu. Turklāt skolēni jau patiešām ļoti labi runā latviski, tāpēc arī vairs nav tā cīņas asuma (kas bija 2004. gadā – red.). Un tagad viņi nevar saprast, ka valodas zināšanas – tas vēl nav viss. Mums grib atņemt pašu krievu kultūru."

Tomēr politiķis paskaidroja, ka nebūtu īsti korekti apgalvot, ka Rēzekne ir caurcaurēm pasīva. Vienkārši lokālo protesta akciju vietā tika nolemts piedalīties akcijās galvaspilsētā, organizējot to dalībniekiem autobusus.

Organizācija "Rēzeknes krievu kopiena" ir interesanta ārēji nesavienojamu lietu simbioze. Tās rindās mierīgi sadzīvo Saskaņas un LKS locekļi. Kopienas priekšsēdētājs Valērijs Orlovs atzīmēja, ka nekādus paradoksus nesaskata.

Выборы в Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Politika
"Balsojam par krievu-latviešu valodu": ziņas no Latvijas austrumiem

"Patiesībā tā konfrontācija vairāk manāma televizorā, publikā. Mūsu rindās tas ir pavisam nemanāmi. Mēs visi dzīvojam draudzīgi. Es arī strīdus uztveru negatīvi. Man šķiet, vajadzēja meklēt kopīgus ceļus, pirms vēlēšanām meklēt kopēju līniju, iet uz vēlēšanām pa vienu ceļu. Bet tagad, man šķiet, LKS būs ļoti grūti savākt tos 5%, bet "Saskaņa" zaudēs uz to balsu rēķina."

Jāpiebilst, ka pats Valērijs Orlovs ir partijas LKS biedrs.

Ziņu lente
0