Politika

"Sliktāk nekā vatņiki": latviešu inteliģence apvainojusies par "Saskaņas" reklāmu

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков в чреве "Милды"
Нил Ушаков в чреве Милды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu nacionālisti uzskata, ka krievi "paši vainīgi" pie tā, ka latvieši viņus uzskata par gopņikiem ar balalaikām, - un tas viss 9. maija, "pretlatviskās nostājas" valodas jautājumā un "prokremliskās ideoloģijas" dēļ.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Partijas "Saskaņa" jaunais klips, kas vakar parādījās Nila Ušakova lapā Twitter, ataino simpātisku jaunieti Kirilu, kurš pēc laika pārvēršas par piedzērušu huligānu ar sadauzītu aci sporta tērpā, ausainē un balalaiku rokās. Nelielo ierakstu noslēdz titri par to, ka ikreiz pirms vēlēšanām labējās partijas pūlas iebiedēt vēlētājus ar tādām ainām, lai slēptu savas kļūdas un bezdarbību: rūpnīcu bankrotus, skolu un slimnīcu slēgšanu, četrsimt tūkstošus cilvēku, kuri pametuši valsti, zemās pensijas un bērnu pabalstu 11 eiro apmērā.

Sociālo tīklu apmeklētāju reakcija sekoja nekavējoties, taču visvairāk klips aizskāris nacionālistiski norūpējušos līdzpilsoņus. Pirmajās rindās soļoja pazīstamā latviešu publiciste Elita Veidemane.

"Paši esat vainīgi, ka tieši tādus jūs redz latvieši. 9. maija "uzvaras svētki", jūsu pretlatviskā nostāja valodas jautājumā, prokremliskā ideoloģija — tas ir vēl sliktāk nekā tie vatņiku tēli jūsu reklāmas klipiņā," — uzrakstīja Veidemane.

Nacionālpatriote izpelnījās paša pilsētas mēra atbildi.

"Es domāju, cien. Veidemanes kundze, ka Jūsu publiskai rusofobijai jau ir medicīnisks raksturs. Un man patiesi šķiet, ka šī diagnoze Jums būtiski apgrūtina dzīvi un iespējams bojā veselību. Ja Jums nepieciešams kāds atbalsts, droši sakiet, centīšos palīdzēt," — ironiski attrauca Nils Ušakovs.

Taču ne pati Veidemane, ne viņas sekotāji, šķiet, nenovērtēja Rīgas mēra ironiju, un batālija turpinājās.

"Nejauciet pirkstu ar gurķi. Es neciešu okupantus un viņu pakaļskrējējus. Savukārt draugos man ir normāli krievi, man patīk krievu filmas un krievu mūzika. Bet publiski spriedelēt par svešu cilvēku veselību nav pilsētas galvas cienīga nodarbe. Jūs rīkojaties nožēlojami," — klāstīja aizvainotā Veidemane.

Situāciju izmantoja Nila Ušakova pretinieki.

"Ušakovs no sevis jau iedomājas dakteri, rupji apvainojot žurnālisti…" — skaidroja Nacionālās apvienības pārstāvis Jānis Iesalnieks.

"Nav brīnums, ka pilsētā nav saimnieka. Jo Nilam nav laika saimniekot, viņam jāuzstāda diagnozes. Atradies ārsts…" — raksta žurnālists Juris Vaidakovs.

Ziņu lente
0