Politika

Priekšvēlēšanu kampaņa Latvijā iziet finiša taisnē

© UnsplashТелевизор
Телевизор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamo 30 dienu garumā Saeimas deputātu kandidātiem un partijām aizliegts izmantot televīziju priekšvēlēšanu aģitācijai.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Priekšvēlēšanu aģitācijas periods Latvijā oficiāli startēja 2018. gada 9. maijā. Kandidātu priekšvēlēšanu sacīkstēm jāilgst 120 dienas, taču 30 dienas pirms vēlēšanām, kas paredzētas 6. oktobrī, televīzija pārstāj būt aģitācijas instruments, vēsta Grani.lv.

Dienu pirms vēlēšanām, 5. oktobrī, tiks aizliegts publicēt aģitācijas materiālus publiskajā telpā, preses izdevumos un elektronisko sakaru tīklos, tostarp, Internetā. Priekšvēlēšanu aģitācijā kategoriski aizliegta administratīvo resursu izmantošana.

Открытие скакового сезона в Краснодаре - Sputnik Latvija
Politika
Vara nav ietekmējama, taču uz vēlēšanām latvieši iet kā uz zirgu skriešanas sacīkstēm

Augusta sākumā 16 partijas un partiju apvienības iesniedza Centrālajā vēlēšanu komisijā kandidātu sarakstus. Vēlēšanās piedalīsies Jaunā konservatīvā partija, Rīcības partija, Latvijas Reģionu Apvienība, "Attīstībai/Par!", "Jaunā VIENOTĪBA", Zaļo un Zemnieku savienība, No sirds Latvijai, "PROGRESĪVIE", "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija, "Latvijas Krievu savienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Politiskā partija "KPV LV", "Latviešu Nacionālisti", "LSDSP/KDS/GKL", "Latvijas centriskā partija" un partija "Par Alternatīvu".

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis izteica domu, ka šī gada priekšvēlēšanu kampaņa atšķirsies ar neredzētas jaudas nomelnošanu. Viņš apgalvoja, ka politiķi pirms Saeimas vēlēšanām izmantos daudz jaunu paņēmienu, lai ietekmētu Latvijas iedzīvotāju prātus.

Partiju reitingi

Augusta partiju reitingi parādīja, ka populārākā partija Latvija joprojām paliek "Saskaņa", par kuru nobalsotu 21,5% vēlētāju. Par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nobalsotu 11,5% respondentu, par KPV LV partiju — 7,5%, savukārt par Nacionālo apvienību — 6,1%.Par "Jauno Vienotību" nobalsotu 5,1% vēlētāju par "Attīstībai/Par!" — 3,1%. Jauno konservatīvo partiju un Latvijas Reģionu apvienību atbalstītu 2,9% aptaujāto pilsoņu, savukārt partiju "No sirds Latvijai!" — 1,8%.

Par Latvijas Krievu savienību nobalsotu 1,2% vēlētāju, par partiju "Progresīvie" — 0,9%.

Turklāt 23% aptaujāto vēl nezina, par ko viņi balsos Saeimas vēlēšanās, savukārt 12% norādīja, ka uz vēlēšanām neies.

Ziņu lente
0