Politika

Latvijas vēstnieks ASV pastāstīja, vai Tramps atšķir Latviju no Lietuvas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis komentēja viedokli par to, ka ASV prezidentam nav skaidras izpratnes par abām Baltijas valstīm.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps, atšķirībā no citiem politiķiem, nejauc Latviju un Lietuvu, apgalvoja Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis. "Tramps nejauc Latviju un Lietuvu, tā nav taisnība," – apliecināka diplomāts programmas "Abonents pieejams" ēterā radio Baltkom.

Diplomāts lūdza nepievērst īpašu uzmanību tamlīdzīgiem paziņojumiem.

Senatora Džona Makeina atvadīšanās ceremonija - Sputnik Latvija
Rinkēvičs pie Makeina zārka: Latvijas ārlietu ministrs publicējis bēru fotogrāfiju

"Nebūt ne visi cilvēki uz Zemes zina ģeogrāfiju. Nedomāju, ka tas būtu pasaules gals, tas ir to cilvēku trūkums, kuri ģeogrāfiju nezina. Jā, mūs jauc, ne tikai Amerikā, bet arī citās valstīs. atceros, kā, strādājot par vēstnieku citās valstīs, saņēmu Lietuvas vēstniecībai adresētu pastu. Tas nav pasaules gals…" – Teikmaņa teikto publicēja Mixnews.lv.

Diplomāts paskaidroja, ka amerikāņiem nav pietiekami labas zināšanas par pasaules ģeogrāfiju.

"Daži amerikāņi jauc Baltijas valstis ar Balkāniem. Taču es domāju, mēs neesam vienīgi, ko sajauc. Domāju, Slovēnija un Slovākija atrodas vēl sarežģītākā stāvoklī, jo tās jauc biežāk nekā mūs. Valstu attiecībās tas ir sīkums!" – uzsvēra diplomāts.

Latvija nekad nav izjutusi ASV līderu uzmanības trūkumu, atzīmēja Teikmanis.

"Pašam faktam – ASV prezidenta vizīte Latvijā – ir liela politiskā nozīme. Tā tas bija gan Klintona, gan Buša vizītes laikā. Tādas vizītes vienmēr nostiprina divpusējās attiecības, apstiprina attiecību nākotnes attīstības plānus. Latvija nevar sūdzēties par amerikāņu prezidentu uzmanības trūkumu," – uzsvēra Teikmanis.

ASV regulāri pauž atbalstu Baltijas valstīm cīņā ar it kā augošajiem Krievijas draudiem. Piemēram, martā ASV Kongresa Pārstāvju palātas Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Eds Roiss paziņoja, ka Savienotās Valstis arī turpmāk atbalstīs Lietuvu, Latviju un Igauniju to pretestībā Krievijas centieniem iejaukties šo valstu lietās.

SNL komēdiju šovā atainota Trampa un Baltijas prezidentu tikšanās parodija - Sputnik Latvija
SNL komēdiju šovā atainota Trampa un Baltijas prezidentu tikšanās parodija

Baltijas valstu paziņojumi par "augošajiem Krievijas draudiem" pēdējā laikā kļūst aizvien biežāki. Apsūdzot Maskavu par "agresīvu" politiku, Baltijas valstu līderi lūdz aizsardzību NATO. Pēc to lūguma alianse izvietojusi šo valstu teritorijā daudznacionālos bataljonus, kuru skaitliskais sastāvs kopumā pārsniedz četrus tūkstošus karavīru.

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka nav ieinteresēta konfliktā nevienā pasaules reģionā, tostarp arī Baltijā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paudis pārliecību, ka NATO par to ir ļoti labi informēta, taču izmanto minēto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0