Politika

Vācija gatavo jaunu stratēģiju attiecībās ar ASV

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasФлаг Соединенных Штатов Америки
Флаг Соединенных Штатов Америки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs informēja, ka nepieciešams objektīvi un kritiski izvērtēt transatlantiskās partnerattiecības.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Vācijas un ASV attiecības nepieciešams pārvērtēt. Šādu viedokli paudis Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Haiko Māss, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Politiķis informēja pa saviem plāniem tuvākajā laikā iepazīstināt ar Berlīnes jauno ārpolitisko stratēģiju attiecībās ar Vašingtonu.

"Jau sen pienācis laiks pārvērtēt transatlantisko partnerību: objektīvi, kritiski un pat paškritiski," – Vācijas ārlietu ministra teikto citēja aģentūra dpa.

Māss paziņoja, ka jaunās stratēģijas virzībai viņš nolēmis izmantot "Vācijas gada Savienotajās Valstīs" pasākumus, kas sākas 3. oktobrī.

Бундестаг - Sputnik Latvija
Bundestāgā pastāstīja par ASV bailēm Krievijas un Vācijas apvienošanās gadījumā

Iepriekš rakstā avīzei Handelsblatt Haiko Māss paziņoja, ka Eiropai nepieciešams šāds mehānisms, tai jāatbrīvojas no Vašingtonas kontroles, kas nodrošina tai dolāra izmantošanu visās operācijās ar naftu un gāzi, lielākajā daļā starptautisko darījumu. Viņš konstatēja, ka Eiropas Savienības rīcībā nav instrumentu, kas ļautu efektīvi pretoties ASV diktātam, un paziņoja, ka nepieciešams veidot "pretsvaru" tur, kur ASV pārkāpj "sarkano līniju".

Māsa rakstu Handelsblatt Vācijas iedzīvotāji uztvēra kā aicinājumu pārvērtēt attiecības ar Savienotajām Valstīm, kā savdabīgu deklarāciju par neatkarību no Vašingtonas.

Ziņu lente
0