Politika

Dombrovskis cer, ka jaunajā Saeimā "Saskaņai" nebūs nepieciešama koalīcija

© Sputnik / Sergey MelkonovПолитическая партия "Согласие"
Политическая партия Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" ir gatava sadarboties ar jebkuru partiju pēc vēlēšanām, taču, iespējams, koalīcijas jaunajā Latvijas valdībā nebūs vispār, uzskata "Saskaņas" kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis.

RĪGA, 22. augusts – Sputnik. Pēc Latvijas premjerministra amata kandidāta no "Saskaņas" Vjačeslava Dombrovska sacītā, partijai nav "sarkano līniju", un tā ir gatava sadarbībai ar jebkuru politisko spēku, vēsta Rus.lsm.lv.

Dombrovskis uzsvēra, ka "Saskaņas" koalīcija ar citu partiju jaunajā valdībā ir iespējama, ja izdosies vienoties par kopīgiem mērķiem. Tāpat viņš paziņoja, ka partija pievērsīs uzmanību tam, vai prot turēt vārdu cilvēki no partijas, ar kuru "Saskaņai", iespējams, būs nepieciešams šo koalīciju veidot.

"Mēs neesam tik bezatbildīgi cilvēki, lai zīmētu kaut kādas "sarkanās līnijas", ja vēlamies izpildīt vēlētājiem dotos solījumus," — pateica Dombrovskis.

Neskatoties uz to, premjera amata kandidāts atzīmēja, ka "Saskaņa" ir spējīga savākt balsu vairākumu 6. oktobrī gaidāmajās vēlēšanās, un apvienošanās ar jebkuru citu partiju jaunajā valdībā varētu vispār nebūt nepieciešama. Dombrovskis atzīmēja, ka socioloģisko aptauju rādītāji par partiju reitingiem pagaidām apstiprina, ka Latvija ir uz pareizā ceļa.

Ventspis mērs Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Lemberga viedoklis par Ušakova un Brigmaņa partiju koalīciju

Vērts atzīmēt, ka Dombrovska paziņojums nav nepamatots. Saskaņā ar jūlija SKDS pētījumu centra aptaujas rezultātiem, popularitātes ziņā "Saskaņa" turpina ieņemt līderpozīciju, ievērojami apsteidzot citas partijas – tās reitings jūnijā palielinājies par 1,8 %, un sastādīja 20,9%. "Saskaņai" seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 14,4% rezultātu un Nacionālā apvienība – 6,1%.

Dombrovskis paziņoja, "Saskaņas" prioritātes ir Latvijas ekonomiskā izaugsme, pensiju palielināšana un iedzīvotāju aizbraukšanas izbeigšana no valsts. Tāpat viņš uzsvēra, ka par "Saskaņas" domu biedriem var kļūt partijas ar līdzīgām prioritātēm, kā arī tie politiskie spēki, kuri ir gatavi izbeigt etnisko konfliktu valstī.

"Mums ir jāizraujas no nabadzības," — beigās sacīja Dombrovskis.

Ziņu lente
0