Politika

Mediji: ASV valdība gatavo sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasТруба для "Северного потока - 2"
Труба для Северного потока - 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV sankcijas varētu tikt vērstas pret Eiropas kompānijām - "Gazprom" partneriem. Mediji informē, ka tuvāko nedēļu laikā tiks sniegta informācija par jauniem ierobežojošajiem pasākumiem.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Aizvadītās nedēļas nogalē, 18. augustā ASV avīze Wall Street Journal pastāstīja lasītājiem par sankcijām, ko Vašingtona gatavojas ieviest pret kompānijām, kas piedalās gāzesvada "Ziemeļu straume 2" projektā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Ziemeļu straume 2. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācija neatteiksies no "Ziemeļu straumes 2" Vašingtonas dēļ

WSJ apgalvo, ka ASV varētu jau tuvāko nedēļu laikā izsludināt ierobežojošos pasākumus – šādu informāciju sniedz bijušās un pašreizējās amatpersonas. Wall Street Journal atgādināja, ka projektā "Ziemeļu straume 2" iesaistīti Krievijas koncerna "Gazprom" partneri Eiropā — Wintershall AG, Royal Dutch Shell PLC, Engie SA, OMVAG un Uniper SE.

Tāpat izdevums norādīja, ka līdzšinējie Savienoto Valstu iestāžu mēģinājumi nepieļaut pirmā gāzesvada "Ziemeļu straume" celtniecību bijuši nesekmīgi: "Visi pasākumi izrādījušies neveiksmīgi."

"Ziemeļu straume 2" ir viens no lielākajiem pēdējā laika gāzes projektiem Eiropā, kas paredz divu gāzesvadu izbūvi ar kopējo jautu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā. To paredzēts izvilkt no Krievijas piekrasta Baltijas jūras dibenā līdz Vācijai, līdzās pirmajam gāzesvadam "Ziemeļu straume".

Krievijas valdība vairākkārt uzsvērusi, ka gāzesvada projekts ir komerciāls, un lūgusi nenodarboties ar tā politizāciju. "Ziemeļu straumes 2" īstenošanu Eiropā atbalsta Vācija un virkne citu valstu Rietumeiropā.

Ziņu lente
0