Politika

Smiltēns: mēs nestrādāsim ar "Saskaņu" un LKS

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Reģionu apvienība ļoti izvēlīgi izturas pret nākotnes partneru izvēli Saeimā – ar "Saskaņu" un Latvijas Krievu savienību nesadarbosies, par KPV LV padomās.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) vienīgā "sarkanā līnija" ir sadarbība ar "Saskaņas" un Latvijas Krievu savienības (LKS) partiju, kas nav iespējama nekādā gadījumā, paziņoja LRA premjerministra amata kandidāts Edvards Smiltēns intervijā Latvijas Radio.

Аугустс Бригманис - Sputnik Latvija
Politika
ZZS neatteiksies no sadarbības ar "Saskaņu"

"Tās (sarkanās līnijas) ir pilnīgi skaidri novilktas Latvijas nacionālo interešu labad. Mēs nesadarbosimies ar partiju “Saskaņa” un Latvijas Krievu savienību. (..) Par pārējām iespējamām koalīcijas partijām ir jāredz viņu piedāvājums," — pateica viņš.

Jūnijā partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vērsās pie dažām partijām, tostarp, pie LRA, ar aicinājumu parakstīt memorandu par atteikšanos no sadarbības ar "Kremļa partijām". LRA atteicās parakstīt memorandu.

Runājot par sadarbības iespēju ar Artusa Kaimiņa partiju KPV LV, Smiltēns pateica, ka no sākuma vēlas redzēt viņu visaptverošo piedāvājumu – vai tas ir pamatots uz reāliem aprēķiniem un vai tas nav populisms vien. Atgādināsim, ka Kaimiņš tika ievēlēts esošajā Saeimā no LRA, taču jau sekojošajā gadā izstājās no frakcijas, un pēc tam nodibināja savu partiju.

Saskaņā ar aktuālākās SKDS aptaujas rezultātiem, Saeimas vēlēšanās par LRA gatavi nobalsot 1,8% vēlētāju. Pats Smiltēns cer, ka Saeimas vēlēšanās LRA iegūs 16% balsu.

Ziņu lente
0