Politika

Mamikins maina Eiropas Parlamenta pensiju pret īstiem priekiem Latvijas Saeimā

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат Андрей Мамыкин на Вселатвийском родительском собрании
Евродепутат Андрей Мамыкин на Вселатвийском родительском собрании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirodeputāts Andrejs Mamikins pastāstīja, ka nedomā ciest sakāvi, un par to, par kādiem līdzekļiem iztiks, kad nomainīs EP pret Saeimu.

RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik, Vladimirs Dorofejevs. Noticis tas, kam daudzi neticēja, taču tikpat daudzi prognozēja. Eirodeputāts Andrejs Mamikins, kurš ievēlēts EP no "Saskaņas" saraksta, paziņojis, ka nolēmis piedalīties Saeimas vēlēšanās no Latvijas Krievu savienības.

Par savu lēmumu politiķis pastāstīja savā lapā Facebook un nekavējoties saņēma gan apsveikumus, gan laimes vēlējumus, gan arī dažādus pārmetumus.

Intervijā radio Sputnik Mamikins sīkāk pastāstīja par savu lēmumu nomainīt Eiropas Parlamentu pret Saeimu.

- Vai jūs patiešām esat ar mieru zaudēt tiesības uz eirodeputāta pensiju?

Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins - Sputnik Latvija
Danči uz zārkiem: Mamikins sašutis par kolēģu necienīgo uzvešanos

— Jā, ja iekļūšu Saeimā, zaudēšu tiesības uz eirodeputāta pensiju. Cilvēks, kurš nav nostrādājis Eiropas Parlamentā 5 gadus, viņš nesaņems pensiju. Bet es taču šurp nenācu naudas dēļ. Un palikt naudas dēļ ir kauns.

- Vai nav bail ciest sakāvi?

— Sakāvē nav nekā briesmīga. Esmu daudzkārt zaudējis. Skolā gribēju saņemt zelta medaļu, bet dabūju sudrabu. Sportā par čempionu nekļuvu. Taču es nekaunos par to, ko esmu darījis un daru. Man tas ir svarīgi.

- Bet jums taču ir ģimene, trīs bērni. Visai ģimenei esat atņēmis ienākumus! Kāpēc? Pat, ja uzvarēsiet vēlēšanās, naudas ziņā jūs zaudēsiet.

— Es protu kopā ar ģimeni dzīvot par 460 eiro. Bet Saeimas deputāta alga pārsniedz tūkstoti. Vairāk nekā daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Es nebaidos dzīvot par tādu naudu. Man pietiks. Nu, ēdu Briselē kebabu par 6 eiro, ēdīšu kebabu Rīgā par 3. Liela muiža… toties visu laiku būšu līdzās bērniem. Varēsim kopā pildīt mājas darbus klātienē, nevis pa Skype. Es gribu iekļūt Saeimā un tur "atrauties pilnā mērā" tribīnē. Gribu runāt par to, kas satrauc Latvijas iedzīvotājus. Vienkāršiem cilvēkiem saprotamā valodā. Ja es to darīju no Eiropas Parlamenta, neviens man netraucēs darīt to no Saeimas.

- Jūs noteikti nekrāpjat vēlētājus un varat garantēt: ja jūs ievēlēs, nomainīsiet Eiropas Parlamentu pret Saeimu?

— Protams, es dodos uz Saeimu un ticu, ka tikšu ievēlēts. Izredzes ir lielas. Eju, lai iekļūtu, lai kaut ko mainītu. — Kāpēc jūs nenodibinājāt pats savu partiju?— Negribu sašķelt balsis. Mērķis nav nodibināt 59. partiju, bet gan konsolidēt balsis ap tiem, kuri varētu iekļūt un risināt kādus konkrētus jautājumus. Tos pašus nepilsoņu, tās pašas krievu izglītības jautājumus. Visu to, kas interesē manu vēlētāju.

- Jūs nebijāt sliktākais eiroparlamentārietis. Kā jums šķiet, kur no jums būs vairāk labuma, Saeimā vai Eiropas Parlamentā?

Partijas Saskaņa kongress - Sputnik Latvija
Mamikins: "Saskaņa" "sēdina tronī" cilvēkus, kuri iznīcināja krievu skolas

—  Kā eirodeputāts es varēju uzstāties divas minūtes. Kā Saeimas deputāts – 15 minūtes. Dodiet man 15 minūtes Eiropas Parlamentā, un es varēšu izstāstīt visu par nepilsoņiem. Visu! Protams, jautājumi Eiropas Parlamentā un Saeimā ir dažādi. Taču labumu savai valstij var nest gan te, gan tur. Tomēr Saeimā grozījumus panākt ir vienkāršāk nekā Eiropas Parlamentā. Arī likumus tur izskata tādus, kuri daudz vairāk satrauc vienkāršos cilvēkus.

- Kādu rezultātu prognozējat krievu partijām?

— Rezultātu nevaru iedomāties, taču teikšu, ka mums nav nekādu krievu partiju. LKS pamatos likti multikulturālisma un dažādu tautību tiesību aizsardzības principi. No LKS balotējas visu tautību deputāti, ari latvieši. Starp citu, "Saskaņa" jau sen nav vienas tautas partija.

Ziņu lente
0