Politika

Artuss Kaimiņš iznācis brīvībā

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Депутат Сейма Латвии Артус Кайминьш
Депутат Сейма Латвии Артус Кайминьш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No īslaicīgās aizturēšanas izolatora izlaistais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš pastāstījis par kratīšanu pie viņa mātes un vecmāmiņas.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Vakar vēlu vakarā no īslaicīgās aizturēšanas izolatora izlaists Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Viņš sniedza interviju telekanālam "TV 24".

Ceturtdienas vakarā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbrīvoja visus krimināllietā par partijas KPV LV iespējamu nelikumīgu finansējumu aizturētos – Kaimiņu, partijas locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Artus Kaimiņš - Sputnik Latvija
"Visus izbesīja": latvieši par Artusa Kaimiņa partijas skandālu

Divām personām, kuru uzvārdi nav nosaukti, KNAB piešķīris aizdomas turamo statusu par politisko partiju nelikumīgu finansējumu lielos apmēros personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par krāpšanos īpaši lielos apmēros grupā. Vēl viena persona atzīta par aizdomās turamu par nelikumīga finansējuma pieņemšanu un nepatiesas informācijas iekļaušanu deklarācijā.

Kaimiņš apstiprināja, ka viņam piemērots drošības līdzeklis – nepamest noteiktu dzīvesvietu. Viņam nav aizliegts ieņemt Saeimas deputāta posteni.

Kaimiņš pastāstīja, ka tūlīt pēc aizturēšanas nogādāts KNAB, kur notika sākotnējā nopratināšana. Pēc tam deputāts kopā ar KNAB darbiniekiem devies uz īrēto dzīvokli Rīgas centrā, kur notika kratīšana. Viņš atzīmēja, ka izņemti vairāki priekšmeti. Pēc viņa vārdiem, KNAB darbinieki meklējuši pierādījumus tam, ka viņš "pieņēmis kukuļus".

Kaimiņš pastāstīja, ka Anita Ringo, kura nodarbojas ar procesa gaitu, pieprasījusi kratīšanas pie deputāta mātes un vecmāmiņas – pēc kratīšanas viņa dzīvoklī pārmeklēta arī viņa deklarētā dzīvesvieta, kur pašlaik dzīvo viņa vecmāmiņa, kā arī mātes dzīves vietā.

Pēc kratīšanas Kaimiņš nogādāts KNAB, kur "rakstīja dokumentus", pēc tam viņš aizvests uz īslaicīgas aizturēšanas izolatoru, kurā pavadījis nakti. Politiķis apgalvoja, ka viņa ofiss, darba dators, automašīna un KPV LV ofiss nav pārmeklēti.

Viņš piebilda, ka KNAB lēmums joprojām nav saprotams.

Ziņu lente
0