Politika

Ķīnā Putina vizīti nosaukuši par absolūtu panākumu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин
Президент РФ Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimira Putina trīs dienu vizīte Ķīnā sākās 8. jūnijā. Krievijas līderis ieradās Pekinā, kur notika pārrunas ar ĶTR vadītāju Sji Dzjiņpinu. Valstu vadītāji parakstīja savstarpēju paziņojumu, turklāt tika parakstīti dokumenti par ekonomisko sadarbību.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina valsts vizīte Ķīnā kļuva par absolūtu panākumu un stimulēja turpmāko abpusējo attiecību attīstību, paziņoja ĶTR ĀM oficiālais pārstāvis Gens Šuans, vēsta RIA Novosti.

Donalds Tramps un Sji Dziņpins - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ķīna atzinusi: Tramps ir bezcerīgs

No 8. līdz 10. jūnijam Krievijas prezidents atradās Ķīnā valsts vizītē, kā arī lai piedalītos Šanhajas sadarbības organizācijas samitā.

"Šī prezidenta Putina vizīte kļuvusi par absolūtu panākumu, ļoti rezultatīvu, kļūstot par turpmāko Ķīnas un Krievijas attiecību attīstības dzinēju. Abu valstu līderi noteica turpmāko abpusējo attiecību attīstības vektoru, kā arī apmainījās viedokļos par starptautiskiem jautājumiem, kuri rada savstarpēju interesi," — paziņoja brīfingā Gens Šuans, apkopojot Krievijas prezidenta vizītes rezultātus.

Komentējot pirmā Draudzības Ordeņa pasniegšanu Vladimiram Putinam, Gens Šuans paziņoja, ka tas pilnā mērā nodemonstrēja dziļu saikni un ciešu draudzību starp tautām un valstīm.

Draudzības Ordenis ir augstākā valsts godalga Ķīnā, kas var tikt pasniegta ārzemju pilsonim. Ordenis tika dibināts 2016. gada 1. janvārī ar attiecīgu liekumu, kurš stājies spēkā. Putins kļuva par pirmo cilvēku, kuram tika pasniegts šis ordenis.

"Prezidents Putins ir dibinātājs un cilvēks, kurš veicina mūsdienu Krievijas un Ķīnas attiecību attīstību. Viņš ir izdarījis lielu ieguldījumu Ķīnas un Krievijas draudzībā. Tas ir ķīniešu tautai pazīstamākais ārzemju valsts vadītājs. Viņš 19 reizes apmeklējis Ķīnu vizītēs un kā starptautisko pasākumu dalībnieks," — atzīmēja Gens Šuans.

Putina trīs dienu vizīte Ķīnā sākās 8. jūnijā. Krievija līderis ieradās Pekinā, kur notika pārrunas ar ĶTR vadītāju Sji Dzjiņpinu, valstu vadītāji parakstīja savstarpēju paziņojumu, turklāt tika parakstīti dokumenti par ekonomisko sadarbību. Pēc pasākumiem Pekinā Krievijas un Ķīnas līderi ar ātrvilcienu devās uz Tjaņdziņu, kur viņi noskatījās jauniešu hokeja izlašu maču.

Ziņu lente
0