Politika

Vācijas ĀM: Trampa vēlme atgriezt Krieviju G8 sašķels Eiropu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VFR ĀM paziņoja, ka nebūt ne visas Eiropas valstis atbalstīs Trampa piedāvājumu padarīt G8 efektīvāku, pieņemt atpakaļ Krieviju.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Vācijas ĀM valsts sekretārs Nils Anens pateica, ka ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojums G7 samitā par Krievijas atgriešanu "Lielajā astotniekā" draud Eiropas Savienībai ar jaunu sašķelšanos, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz vācu telekanālu ZDF.

Pēc valsts sekretāra domām, ne visas Eiropas valstis sapratīs šādu lēmumu.

Встреча лидеров G7 2018 год - Sputnik Latvija
Politika
Jauns skandāls G7 samitā: Tramps atteicies parakstīt gala komunikē

"Ja Krievija nenodemonstrēs nekādu virzību, un mēs to uzaicināsim, to neviens nesapratīs. Tā ir grupa, kura aizsargā kopējas vērtības. <…> Šajā situācijā mēs nedrīkstam pieļaut vēl vienu sašķelšanos Eiropā, jo ne visi Eiropā piekritīs šādam lēmumam," — paziņoja Anens.

Iepriekš Amerikas līderis paziņoja, ka "Lielais astotnieks" ar Krievijas dalību būtu efektīvāks, nekā "septītnieks".

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai Krievija piekritīs atgriezties G8, ja tai to piedāvās, pateica, ka "hipotētiski spriedelējumi šeit diez vai ir iespējami".

Kopš 1998. gada Ekonomiski attīstīto lielvalstu forumā piedalījās astoņas valstis, taču 2014. gadā Krimas notikumu fonā "astotnieks" atteicās braukt uz samitu Sočos un savācās bez Krievijas Briselē. G7 dalībnieki paziņoja, ka nerīkos forumus ar Krieviju, kamēr Maskavas politika attiecībā uz Krimas jautājumu netiks izmainīta.

Ziņu lente
0