Politika

Itālija strādā pie sankciju atcelšanas pret Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālija turpinās strādāt pie sankciju atcelšanas attiecībā pret Krieviju, taču tas nenotiks tuvākajā laikā, paziņoja premjers Džuzepe Konte.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. "Mūsu pozīcija attiecībā uz Krieviju ir ļoti skaidra, mēs to nemainām dienu no dienas. Pastāv sankciju mehānisms, un mēs strādājam un strādāsim, lai tās atceltu," — paziņoja Konte žurnālistiem preses konferencē pēc "Lielā septītnieka" samita Kanādā, vēsta RIA Novosti.

"Protams, šīs sankcijas ir saistītas ar Minskas vienošanos (par Ukrainu), kurai ir jābūt izpildītai, tādēļ domāt par to, ka sankcijas varēs atcelt šodien vai rīt, kļūstu par nesasniedzamu perspektīvu. Taču šī rezultāta sasniegšanas virzienā mēs kļūsim par galvenajām darbības personām," —atzīmēja Konte.

Встреча лидеров G7 2018 год - Sputnik Latvija
Politika
Jauns skandāls G7 samitā: Tramps atteicies parakstīt gala komunikē

Pēc viņa sacītā, Krievijai ir svarīga loma daudzu starptautisko krīžu atrisināšanā, un tā uzstājas kā galvenais spēlētājs esošajā ģeopolitiskajā kontekstā, tādēļ Itālija nevar "nošķirt sevi no dialoga ar Krieviju".

Jaunais Itālijas premjers atkārtoja, ka vēlētos no jauna redzēt Krieviju pie G8 pārrunu galda. "Astotnieka" formāts varētu atgriezties, kā arī var apspriest sankciju sistēmu izmaiņu. Krievijas izolēšana neapmierina nevienu," — uzsvēra Konte.

Sankcijas pret Krieviju

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas.

Krievijas valdība jau vairakkārt informējusi, ka rietumvalstu iecere saistīt sankcijas ar Minskas protokolu īstenošanu ir absurda, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un Minskas protokolus uz to attiecināt nav iespējams.

Savā tradicionālajā uzrunā Federālajā sapulcē 2018. gada martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pret valsti vērstās sankcijas ir bezjēdzības. Rietumu ieviestie ierobežojošie pasākumi nav guvuši iecerēto efektu, uzsvēra Putins un piebilda, ka "savaldīt Krieviju nav izdevies" un rietumu partneriem nāktos pēc iespējas ātrāk pieņemt jauno realitāti.

Ziņu lente
0