Politika

Makrons atzina Krievijas neaizvietojamo lomu pasaules arēnā

© REUTERS / Philippe WojazerПрезидент РФ Владимир Путин с президентом Франции Эммануэлем Макроном
Президент РФ Владимир Путин с президентом Франции Эммануэлем Макроном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parīze atzīst Krievijas tiekšanos pie līderpozīcijām starptautiskajā arēnā, taču līdera loma paredz arī lielu atbildību, atzīmēja Francija prezidents Emanuels Makrons.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Šādu paziņojumu viņš izdarīja preses konferencē pēc pārrunām ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu Sanktpēterburgā, kur Makrons ieradies piedalīties Pēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā (SPIEF), raksta RIA Novosti.

Российский президент Владимир Путин и президент Франции Эммануэль Макрон в Версале - Sputnik Latvija
Viedoklis
Makrons nebaidās, Putins triumfē

"Šī atkal iegūtā spēcīgā līdera loma uzliek lielu atbildību. Un es lieliski apzinos Krievijas neaizvietojamo lomu atsevišķos starptautiskos jautājumos," — atzīmēja Francijas līderis, pie tam uzsverot, ka tiekšanās pie līderpozīcijas liek Maskavai rēķināties ar citu suverenu valstu interesēm.

Krievija un Francija varētu izstrādāt savstarpējas pieejas starptautisko attiecību jomā, uzskata Emanuels Makrons, pēc kura sacītā to ir iespējams izdarīt uz daudzpusējas sadarbības pamata. Pēc viņa domām, tas atbilst abu valstu interesēm.

"Es uzskatu, ka tas ir tas faktors, kurš varētu mūs satuvināt," — atzīmēja viņš.

Tāpat Francijas prezidents neizslēdz, ka viņa nākamā vizīte Krievijā varētu notikt pavisam drīz. "Es ceru atbraukt atbalstīt mūsu futbola komandu jūsu valstī. Es, varbūt, nebūšu no paša sākuma, taču, ja Francijas komanda iekļūs (pasaules čempionāta futbolā – red.) finālā, es atbraukšu, lai justu tai līdzi," — solījās Makrons.

18. maijā Sočos notika Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar citas Eiropas vadošās valsts līderi – Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Puses apsprieda plašu jautājumu spektru, tostarp, Sīrijas konflikta noregulēšanu, situāciju Ukrainā, ASV izstāšanos no kodola vienošanās ar Irānu, kā arī vairākus ekonomiskus projektus, tostarp, "Ziemeļu straumi 2".

Ziņu lente
0