Politika

ZZS un Rīcības partija pieķerti nelikumīgu ziedojumu saņemšanā

© Pixabay / janeb13Коррупция
Коррупция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partiju finansēšanas pārbaudes rezultāti liecināja, ka 2016. gadā nelikumīgu ziedojumu saņemšanas jomā līdera vietu ieņēmusi Zaļo un zemnieku savienība.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatējis, ka divas Latvijas partijas 2016. gadā saņēmušas nelikumīgus ziedojumus 33 223 eiro apmērā, vēsta baltnews.lv.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) saņēmusi 17 883 eiro, "Rīcības partija" — 15 340 eiro.

Visos gadījumos ziedojumi sniegti no likumā neatļauta finansējuma avota – no ienākumiem, ko ziedotāji nav saņēmuši šajā pašā gadā vai divu iepriekšējo gadu laikā, kas neatbilst politisko partiju finansējuma prasībām.

Nepilsoņa pase - Sputnik Latvija
"Tik bailīgi": Latvijas Zaļā partija baidās no nepilsoņiem

Saskaņā ar KNAB lēmumu partiju pienākums ir pārskaitīt nelikumīgi saņemto finansējumu valsts budžetā.

ZZS jau izpildījusi KNAB lēmumu.

Pārbaudes gaitā konstatēti arī pārkāpumi jautājumā par ziedojumu sarakstu iesniegšanas kārtību. 15 gadījumos partijas sauktas pie administratīvās atbildības. Naudas sods kopumā sastādījis 130 eiro.

Kopumā 2016. gadā partijas un to apvienības saņēmušas 1087 ziedojumus par kopējo summu 779 953 eiro apmērā. tika pārbaudīta arī informācija par saņemtajām iestāšanās un locekļu iemaksām, kuru kopsumma sastādīja 350 005 eiro.

Valsts finansējumu 576 980 eiro apmērā 2016. gadā saņēmušas sešas politiskās partijas – Latvijas reģionu apvienība, Nacionālā apvienība, No sirds Latvijai, "Vienotība", "Saskaņa" un ZZS.

Ziņu lente
0