Politika

Kļuvusi zināma Kima Čenuna un Trampa tikšanās vieta

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasКим Чен Ын
Ким Чен Ын - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkorejas līderis piekritis tikties ar ASV prezidentu maija beigās.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. KTDR vadītājs Kims Čenuns piekrīt tikties ar Amerikas prezidentu Donaldu Trampu uz Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas robežas, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz telekanālu CNN.

Лидер КНДР Ким Чен Ын и президент Южной Кореи Мун Чжэ Ин (слева направо) во время встречи в демилитаризованной зоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dmitrijs Kosirevs: trīs samiti — rezultāts 3:0 par labu Krievijai

Atsaucoties uz nenosaukto informācijas avotu, Amerikas telekanāls pastāstīja, ka sarīkot samitu robežpunktā Phanmundžomā Kimu Čenunu pierunāja Dienvidkorejas prezidents Muns Džeins.

Ziemeļkorejas līderis izvēlējies tieši Phanmundžomu, jo tur pilnībā ir gatava vieta plānotai tikšanās, tostarp, uzstādīts pasākumam nepieciešamais aprīkojums.

Saskaņā ar CNN informāciju, KTDR un ASV līderu vēsturiskajai tikšanās jānotiek maija beigās. Turklāt telekanāls publicējis informāciju, ka daļa pasākumu varētu notikt arī Ziemeļkorejas teritorijā.

Līdz šim neviens ASV prezidents nav bijis Korejas pussalas demilitarizētās zonas ziemeļu pusē. Tādējādi Tramps varētu iekļūt vēsturē kā pirmais Amerikas līderis, kuram tas izdevies.

Korejas Republikas prezidents Muns Džeins, visticamāk, arī piedalīsies vēsturiskajā tikšanās Phanmundžomā.

Iepriekš, 27. aprīlī, tur jau notika abpusēja Kima Čenuna un Muna Džeina tikšanās, kurā viņi vienojās izbeigt naidu abu valstu starpā un līdz šī gada beigām parakstīt miera līgumu starp KTDR un Dienvidkoreju.

Ziņu lente
0