Politika

Katalonijas bijušais vadītājs Karless Pudždemons aizturēts Vācijā

© LLUIS GENE / AFPKatalonijas bijušais vadītājs Karless Pudždemons
Katalonijas bijušais vadītājs Karless Pudždemons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc politiķa aizturēšanas vairākās lielās pilsētās Spānijā notika protesta akcijas, kuru rezultātā veidojās sadursmes ar policiju.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Vācijas tiesībsargājošās iestādes aizturējušas bijušo Katalonijas valdības vadītāju Karlesu Pudždemonu brīdī, kad politiķis šķērsojis robežu, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Patlaban Karless Pudždemons atrodas policijas iecirknī.

Bijušais Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons - Sputnik Latvija
Pudždemons aicina izlaist no cietuma bijušos Katalonijas ministrus

24. martā Spānijas Augstākā tiesa izsniedza starptautisku orderi Karlesa Pudždemona un sešu viņa līdzgaitnieku arestam.

Karless Pudždemons pameta valsti un devās uz Beļģiju pērnā gada oktobrī. Spānijas teritorijā ir spēkā orderis viņa arestam. Iepriekš Augstākā tiesa jau izsniedza starptautisku orderi bijušā autonomās teritorijas valdības vadītāja arestam, taču vēlāk to atsauca.

Pēc informācijas par Pudždemona aizturēšanu Katalonijā sākās plašas protesta akcijas. Vērienīgākie pasākumi notika pie Spānijas valdības pārstāvniecības ēkas Katalonijā, Vācijas konsulāta Barselonā, kā arī pie Spānijas valdības pārstāvniecību ēkām Taragonā, Leridā un Žironā.

Veselības aprūpes dienesti ziņoja, ka sadursmēs ar policijas spēkiem cietuši aptuveni 50 cilvēki, tostarp arī vairāki tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Ziņu lente
0