Politika

Donalds Tramps atlaidis Reksu Tillersonu no ASV valsts sekretāra amata

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasГосударственный секретарь США Рекс Тиллерсон
Государственный секретарь США Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rekss Tillersons norīkots šim amatam pērnā gada februārī.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka par jauno ASV valsts sekretāru kļūs Maiks Pompeo, kurš līdz šim vadījis CIP. "Maiks Pompeo, CIP direktors, būs mūsu jaunais valsts sekretārs. Viņš padarīs fantastisku darbu! Paldies Reksam Tillersonam par viņa darbu!" uzrakstīja viņš savā Twitter mikroblogā.

Par jauno CIP vadītāju kļūs Džīna Haspela, pirmā sieviete šajā amatā. Reksam Tillersonam ir 65 gadi, viņš ir pabeidzis Ostinas Teksasas Universitātes inženierijas fakultāti.

Apmēram 40 gadus Tillersons nostrādājis ExxonMobil, 90. gadu beigās vadīja kompānijas projektus Krievijā. 2011. gadā biznesmenis parakstīja vienošanos ar "Rosņeft" par sadarbību Arktikā, taču jau 2014. gadā ExxonMobil bija spiesta apturēt savu dalību projektā sankciju dēļ attiecībā pret Krieviju, kuras ieviesa Baraka Obamas administrācija.

Tillersons publiski pauda šaubas par to, ka ierobežojošie pasākumi varētu būt efektīvi, un teica, ka ar nepacietību gaida iespēju atgriezties pie darba Krievijā.

Ziņu lente
0