Politika

Ramzans Kadirovs: dienu un nakti sapņoju par braucienu uz Rīgu

© Sputnik / Said Tsarnayev / Pāriet pie mediju bankasГлава Чеченской Республики Рамзан Кадыров
Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc oficiālā lēmuma par ieceļošanas aizliegumu Latvijā personām no "Magņitska saraksta", Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs ironiski painteresējās, kā tad viņam īstenot visas dzīves sapni un tomēr apciemot Rīgu.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs reaģēja uz Latvijas ĀM lēmumu par aizliegumu viņam ieceļot valstī piecu gadu laikā.

Pagājušajā nedēļā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka aizliedzis ieceļot valstī 49 ārvalstu personām no tā saucamā Magņitska saraksta.

"Izpildot Saeimas 2018. gada 8. februāra lēmumu "Par aicinājumu noteikt sankcijas Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām", kā arī ministru prezidenta 22. februāra rezolūciju un pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61. panta 2.daļu, esmu noteicis ieceļošanas liegumu 49 personām," — uzrakstīja Rinkēvičs Twitter.

Saskaņā ar portāla mixnews.lv datiem, sarakstā iekļauts Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, Krievijas IK priekšsēdētājs Aleksandrs Bastirkins, bijušais Krievijas specdienestu darbinieks, kuru Lielbritānijas prokuratūra tur aizdomās bijušā FDD oficiera Aleksandra Ļitviņenko slepkavībā, Andrejs Lugovojs un daudzas citas personas.

"Nevaru apciemot mīļoto Latviju"

Kadirovs uz paziņojumu par ieceļošanas aizliegumu Latvijā atbildēja ironiski. "Dārgie draugi! Man ir ļoti nepieciešama jūsu palīdzība. Palīdzēt jūs man varat ar vērtīgu padomu. Interesējos, kā var iebraukt Latvijā, apejot robežkontroli. Lieta tāda, ka apciemot Latviju ir bijis mana mūža mērķis. Dienu un nakti, darbā un mājās sapņoju par braucienu uz Rīgu. Un tagad, kad izdevies atvēlēt tam divas-trīs dienas, Latvijas Saeima paziņo, ka man ir liegta ieceļošana. Nu ļoti esmu nobēdājies, nevaru atrast vietu sev. Gan jāšana nenomierina nervus, gan treniņš nesniedz prieku, gan arī mūzika neļauj aizmirst domas, ka nevaru apciemot mīļoto Latviju. Taču pēc tam nodomāju, lai bērns dara ko grib, lai tikai neraud. Nu ko, ja Latvija izsludina mums sankcijas, mēs, kā cilvēki, kuri audzināti citās tradīcijās un vērtībās, aicinām visus latviešus ciemos uz Čečeniju. Es zinu, ka Saeima, pieņemot lēmumu par sankcijām, nevadījās pēc Latvijas tautas interesēm, bet gan vēlējās izpatikt zilonim. Kas tad cits plušķim atliek?" — uzrakstīja viņš savā Telegram profilā.

© Telegram Рамзана КадыроваZiņojums no Ramzana Kadirova Telegram profila
Канал Telegram Рамзана Кадырова - Sputnik Latvija
Ziņojums no Ramzana Kadirova Telegram profila

 

Čečenijas valdības vadītāja preses sekretārs Aļvi Karimovs pauda nožēlu sakarā ar "Latvijas politiķu grupas" rīcību.

"Žēl Latvijas tautu, kuru vidū ir tūkstošiem augsti izglītotu, inteliģentu un gudru cilvēku. Mēs negrasāmies pielīdzināt sevi Latvijas vadībai, mēs būvējam attiecības uz draudzības, labu kaimiņattiecību pamata un neliedzam Latvijas pilsoņiem, apmeklējot Krieviju, viesoties Čečenijā," — uzsvēra Karimovs. Taču viņš ir pārliecināts, ka Latvijas vadības soļiem ir "tūlītējs raksturs".

Ziņu lente
0