Politika

Krievija un Eiropas Savienība parakstījušas vienošanos par sadarbību Baltijas jūrā

CC0 / pixabay / Балтийское море
Балтийское море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava un Brisele piešķirs 8,8 miljonus eiro Baltijas jūras sadarbības programmai, tiem tiks pieskaitīti klāt vēl 260 miljoni no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Eiropas Komisija, Krievija un Vācija parakstījušas finanšu vienošanos pārrobežu sadarbības programmā "Baltijas jūras reģions", vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Eiropas Savienības pārstāvniecību Krievijā.

Города мира. Страсбург - Sputnik Latvija
Politika
Eirodeputāts paziņojis, ka Krievijai jākļūst par privileģētu ES partneri

Brisele un Maskava katra piešķīrusi 4,4 miljonus eiro projektu finansējumam Krievijā. Programmas vadības iestāde atrodas Vācijā. 8,8 miljonu eiro summai tiks pievienoti vēl 263,8 miljoni eiro, ko piešķīra Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Kā atzīmēja ES vēstnieks Krievijā Markuss Ederers, īsā laika posmā ES un Krievija parakstījušas vairākas pierobežas sadarbības programmas, tostarp ar Polijas un Lietuvas piedalīšanos. Tagad šīs vienošanās tiks papildinātas ar programmu "Baltijas jūras reģions".

"Tas pierāda, ka arī sarežģītos laikos ES un Krievija spēj un ir gatavas sadarboties nozarēs, kur to intereses sakrīt," — atzīmēja vēstnieks.

Gaidāms, ka ES un Krievijas savstarpējā vienošanās nostiprinās sadarbību Baltijas reģionā un atvieglos mūsdienīgus risinājumus kopīgām problēmām.

Finansējums programmas ietvaros paredzēts tādām nozarēm kā inovāciju atbalstīšana; dabas resursu vadīšana, regulārs transports.

Pārrobežu sadarbības programmā piedalās astoņas ES dalībvalstis, tostarp, Dānija, Vācija, Latvija, Lietuva, Polija, Somija, Zviedrija un Igaunija, kā arī Krievija un Norvēģija.

Ziņu lente
0