Politika

Baltais nams prezentēs Kongresam Krievijas "slikto puišu" sarakstu

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekļaušana šajā sarakstā nenozīmē automātisku sankciju ieviešanu, taču palielina risku, ka tas varētu notikt.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija gatavo tā saucamo Kremļa ziņojumu – Krievijas augstāko ierēdņu un varai pietuvināto biznesmeņu sarakstu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi "Kommersant".

Kapitolijs Vašingtonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
National Interest: Krievija gūs labumu ASV jauno sankciju rezultātā

Dokumentu nodos Kongresam līdz janvāra beigām. Saraksta sastādīšanu paredz likums "Par pretošanos ASV pretiniekiem ar sankciju piemērošanu", ko Tramps parakstījis augustā.

Kā izdevumam pastāstīja bijušais Valsts departamenta sankciju politikas koordinators, Vašingtonas Atlantic Council eksperts Deniels Frīds, ar ziņojuma sastādīšanu nodarbojas Finanšu ministrija, Valsts departaments un vairākas citas valsts iestādes.

Iekļaušana šajā sarakstā nenozīmē automātisku sankciju ieviešanu, taču palielina risku, ka tas varētu notikt, teikts rakstā.

Piemēram, daudzas Amerikas un Eiropas bankas varētu izlemt, sakarā ar to, ka šis noteiktais cilvēks ir sarakstā, uzsākt darīšanas ar viņu ir riskanti, un atteiks viņam sadarbībā.

Frīds uzsvēra, ka sarakstam "ir jābūt tiešam, nevis masveida": "nevajag uzpūst ziņojumu tikai skaistu skaitļu dēļ ".

"Pareizāk būtu sastādīt īsāku, taču stiprāku "slikto puišu" sarakstu. Tie ir cilvēki, kuri reāli saistīti ar korupciju, kriminālām darbībām vai agresijas uzbrukumiem," — piebilda eksperts.

Augustā Tramps parakstījis likumu par sankciju paplašināšanu attiecībā pret atsevišķiem Krievijas ekonomikas sektoriem.

Tā, piemēram, dokuments paredz, ka pusgada laikā pēc tā pieņemšanas Kongress apspriedīs jau esošo ierobežojošo pasākumu paplašināšanas iespējas.

Ziņu lente
0