Politika

Vējonis un Parubijs: Krimu neatzīstam, "Ziemeļu straumi 2" nosodām

© Twitter / Андрій ПарубійПредседатель Верховной рады Украины Андрей Парубий и спикер Сейма Латвии Инара Мурниеце
Председатель Верховной рады Украины Андрей Парубий и спикер Сейма Латвии Инара Мурниеце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta spīkeris Andrejs Parubijs apmainījies laipnībām ar Latvijas valdību un izbaudījis ekskursiju Okupācijas muzejā.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Ukrainas parlamenta spīkers Andrejs Parubijs vizītē Latvijā ticies ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni un Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci, vēstīts prezidenta un Latvijas Saeimas vietnēs.

Sarunā ar viesi no Ukrainas gan Vējonis, gan Mūrniece pauduši atbalstu reformām Ukrainā un apstiprinājuši Latvijas viedokli – Krimas iekļaušanās Krievijas sastāvā neatzīšanas politiku.

"Mēs saglabājam nemainīgu nelegālās Krimas aneksijas neatzīšanas politiku. Krievijai ir jāizrāda iniciatīva Austrumukrainas konflikta deeskalācijā, lai veicinātu Minskas vienošanos izpildi," — teica Vējonis.

Abu tikšanos laikā ar nelabu vārdu tika pieminēts gāzesvada projekts Nord Stream 2. Parubijs gāzesvada celtniecību nosauca par "hibrīddraudiem ne tikai Ukrainai, bet arī visai Eiropai". Latvijas amatpersonas apstiprināja, ka Nord Stream 2 ir "pretrunā ar Eiropas Savienības enerģētikas politikas mērķiem, kā arī Ukrainas interesēm".

Andrejs Parubijs pateicās Latvijai par atbalstu, ko tā sniedz "sankcijām pret agresoru" – Krievijas Federāciju un uzdāvināja Inārai Mūrniecei izšūtu kreklu.

"Uzdāvināju piemiņai savai kolēģei no Latvijas Inārai Mūrniecei – Saeimas spīkerei ukraiņu tradicionālo sieviešu izšūto kreklu," – rakstīja Parubijs savā lapā Twitter.

Vizītes gaitā Andrejs Parubijs apciemoja arī Latvijas Okupācijas muzeju.

"Apmeklēju Latvijas Okupācijas muzeju. Pateicos par interesanto un saturīgo ekskursiju. Šis muzejs ir latviešu tautas brīvības un neatkarības cīņas simbols!" – raksta Parubijs.

Krima iekļāvās Krievijas Federācijas sastāvā 2014. gada martā pēc referenduma, kurā vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju pauda savu gribu – izteicās par pievienošanos Krievijai.

Ziņu lente
0