Politika

Krievijas valsts vadītājs Sočos ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu, kurš ieradies Krievijā darba vizītē.

© Sputnik / Michael Klimentyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин и президент Сирии Башар Асад во время встречи
Президент России Владимир Путин и президент Сирии Башар Асад во время встречи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts vadītājs Sočos ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu, kurš ieradies Krievijā darba vizītē.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins Sočos ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu, kurš ieradies Krievijā darba vizītē, vēsta Sputnik Igaunija.

Krievijas Valsts domes senators Francis Klincēvičs atzīmēja, ka abu valstu līderu tikšanās kļuvusi par grandiozu soli militāri politiskās situācijas stabilizēšanai Sīrijā.

Vladimirs Putins apsveica Asadu ar sekmīgo cīņu pret teroristiem, kā arī iepazīstināja ar Krievijas Aizsardzības ministrijas un Ģenerāštāba vadību.

Savā runā Bašars Asads uzsvēra, ka panākumi, ko divu gadu laikā izdevies gūt kopīgiem Krievijas GKS un Sīrijas valdības armijas spēkiem, ir acīmredzami.

"Pateicoties Krievijai, ir izglābta Sīrijas valsts," – Asada teikto citēja RIA Novosti.

Pēc viņa vārdiem, Krievijas aviācijas operācija ļāvusi kontrolēt arī politisko situāciju, izdevies nosargāt valsts teritoriālo vienotību un neatkarību.

"Šajā periodā gūti lieli panākumi gan cīņas laukā, gan politiskajā aspektā. Daudzi Sīrijas rajoni ir atbrīvoti no teroristiem, un šajos rajonos atgriezušies sīrieši, kuri bija spiesti tos iepriekš pamest," – viņš teica.

Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Senators Morozovs paziņoja, ka ASV gatavo Asada gāšanas operāciju

Sīrijas līderis uzsvēra, ka deeskalācijas zonu izveide praktiski ļāvusi pirmo reizi sākt īstu dialogu ar opozīciju.

Ceturtdien, 9. novembrī Sīrijas valdības armijas vienības pārņēma savā kontrolē Kemalas pilsētu Deir ez Zoras provincē. Tādējādi Sīrijas armija likvidēja pēdējo "Islāma valsts" atbalsta punktu savā valstī.

Savukārt Krievijas prezidents pauda cerību, ka drīz tiks pielikts punkts cīņā ar terorismu Sīrijā. Viņš atzīmēja, ka spriedzes perēkļu rašanās vēl joprojām ir iespējama, neskatoties uz panākumiem.

"Tātad pasaulē vēl joprojām ir problēmas ar terorismu, tostarp arī Tuvajos Austrumos un Sīrijā. Taču galvenais uzdevums jau tuvojas noslēgumam, un tuvākajā laikā būs iespējams teikt, ka to esam atrisinājuši," – teica Putins.

Ziņu lente
0