Politika

Muļķi un nīdēji: Trampu kritizē par tikšanos ar Putinu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (слева) на церемонии совместного фотографирования
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (слева) на церемонии совместного фотографирования - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kongresmeņi dēvē ASV prezidentu par "dumju kā akmeni", bet Donalds Tramps viņus uzskata par "nīdējiem un muļķiem".

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps īsumā apspriedās APEC samitā Vjetnamā. ASV prezidents vēlāk pastāstīja, ka apvaicājies kolēģim par iedomāto "Krievijas iejaukšanos" ASV prezidenta vēlēšanās.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa rokasspiediens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins un Tramps īsumā tikušies APEC samitā

ASV prezidents atgādināja, ka iepriekš viedokli par "Krievijas iejaukšanos" pauduši 17 izlūkdienesti, taču uzsvēra, ka faktiski pie tāda slēdziena nonākuši četri no tiem.

Tramps paziņoja, ka, pēc viņa domām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav liekuļojis, noraidot pieņēmumus par "iejaukšanos". Pēc viņa vārdiem, pieņēmumi par lomu, kāda it kā esot bijusi Maskavai, radušies ar politiskiem motīviem un to mērķis ir kaitēt abu valstu sadarbībai vitāli svarīgos jautājumos, kuru vidū ir Ziemeļkorejas, Sīrijas un Ukrainas problēmas. Šis paziņojums, tāpat kā pret viņu vērstā kritika ASV, tika plaši apspriests rietumvalstu izdevumos.

Dusmīga reakcija

Trampa izteikumi acumirklī radīja kritikas lavīnu ASV. Avīze New York Times norādīja, ka dusmīgi reaģējis kongresmenis Ādams Šifs, Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētāja vietnieks, kurš vada izmeklēšanu jautājumā par "Krievijas iejaukšanos vēlēšanās".

Neglaimojošus komentārus publicējis arī ASV Pārstāvju palātas loceklis, demokrāts Teds Lū, kurš nodēvēja prezidentu par "dumju kā akmens".

Republikāņu partijas pārstāvis Džons Makeins savā paziņojumā kritizēja Trampu par ticību Putina "neliekuļotībai". "Šodien prezidents Tramps paziņoja: viņš tic, ka Vladimirs Putins neliekuļoti noliedz Krievijas iejaukšanos 2016. gada prezidenta vēlēšanās, un atkārtoja, ka cer uz sadarbību ar Krieviju Sīrijā," – teikts senatora paziņojumā, kas publicēts viņa vietnē.

Makeins pārmeta Trampam nevērīgu attieksmi pret amerikāņu interesēm tādēļ, ka viņš uzticas Krievijas prezidentam, nevis amerikāņu izlūkdienestu ziņojumiem. Senators uzskata, ka abu valstu sadarbībai Sīrijā prezidenta Bašara Asada režīma apstākļos neesot praktiska labuma.

"Vladimiram Putinam nerūp amerikāņu intereses. Būtu naivi turēties pie citādiem uzskatiem, tas apdraud mūsu nacionālo drošību," – uzskata politiķis.

Pats ASV vadītājs vēlāk Twitter tīklā pārdomāja jautājumu, kad beidzot "visi nīdēji un muļķi sapratīs, ka labas attiecības ar Krieviju – tas ir labi, nevis slikti".

Ziņu lente
0