Politika

Eirodeputāte pastāstīja kolēģiem, kā nokļūt Krimā

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas pārstāve Eiropas Parlamentā pārsteidza kolēģus – viņai izdevās pierādīt, ka politiķu priekšstati par dzīvi Krievijā veidojušies svešu stāstu un baumu iespaidā.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma iebilda kolēģiem diskusijā par mediju un vārda brīvību Krievijā un Krimas piederību Krievijas un ES oficiālās delegācijas sēdē, vēsta Sputnik Igaunija. Par to politiķe pastāstīja savā lapā sociālajā tīklā Facebook un atzīmēja, ka, tiekoties ar Krievijas pārstāvjiem, runājusi tikai viena puse:

"Sarunājās – tas nav gluži precīzs vārds, jo runāja viena puse – eiropieši. Krievijas pārstāvji zālē bija, taču vārdu viņiem nedeva, turklāt viņi to pat nelūdza. Debates nenotika – jautājumu deputātiem nebija, izteicās tikai Rebeka Hārmsa no "Zaļajiem". Viņa pielēja eļļu ugunī, paziņojot, ka apgalvojumi par Krimas piederību Ukrainai Krievijā tiek sodīti ar brīvības atņemšanu, bet EP deputātiem esot ar oficiālu delegāciju jāapmeklē Krima."

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas ĀM vadītājs: Krima ir Krievija, un beidziet kaulēties

Jana Toma pauda savus iebildumus, kuri, pēc viņas vārdiem, "ļoti pārsteidza kolēģus":

"Par pirmo tēzi nācās iebilst, piemēram, es pastāstīju, ka Krievijas Federācijas prezidenta kandidāte Ksenija Sobčaka, kura paziņojusi, ka Krima esot Ukraina, turpina kampaņu, un viņai nekas un neviens nedraud. Neskaitot Vladimiru Volfoviču (Žirinovski – opozicionārās Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs un frakcijas līderis Valsts domē – red.), kurš draud visiem un vienmēr."

Jana Toma piebilda, ka viņas stāsts par oficiālas vizītes Krimā saskaņošanu ar Ukrainas vēstniecību neliekuļoti ieinteresējis viņas kolēģus Eiropas Parlamentā:

"Taču mans stāsts par to, kā centos saskaņot ar Ukrainas vēstniecību potenciālo vizīti Krimā, kolēģus pārsteidza. Perspektīva lidot no Maskavas ar "Aeroflot" un tādējādi it kā atbalstīt pussalas aneksiju politkorektajiem eiropiešiem nepatīk, taču ne tuvu radinieku, ne kapa vietu viņiem Ukrainā nav, tāpēc Rebekas Hārmsas un pārējo gatavība kājām iet līdz Krievijas robežai un pa vienam ieiet Krimas teritorijā no Ukrainas puses sašķīda pret politiskās patiesības skarbo realitāti."

"Tomēr, spriežot pēc kolēģu sejām, viņu apņēmība nokļūt pussalā drīzāk gan ir tikai pieaugusi," – piezīmēja Jana Toma. Viņa pauda nožēlu par to, ka EP deputātu slēdzieni par Krimu veidojušies uz citu cilvēku izklāstu pamata.

Ziņu lente
0