Politika

Prognoze: pēc Putina aiziešanas kaimiņvalstīs sāksies karš

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2035. gadā Krievijas kaimiņvalstīm draud karš, jo Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam būs 83 gadi, un viņš nevarēs vadīt ģeopolitiku.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Eiropas Parlamenta pētījumu centra speciālisti publicējuši ziņojumu "Globālās tendences līdz 2035. gadam. Ģeopolitiskie un starptautiskie spēki", kurā teikts, ka 2035. gadā Krievijas kaimiņvalstīs varētu sākties bruņoti konflikti.

Putins - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā Putins kļuvis par dievu Amerikā

Ziņojumā attēlota galveno ģeopolitisko tendenču analīze un tiek uzskaitīti iespējamie situācijas attīstības scenāriji pasaulē līdz 2035. gadam. Analītiķi prognozē nestabilitāti Eiropas reģionā, kura varētu kļūt par pārejas perioda sekām pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina aiziešanas no amata.

Pētījumā tāpat tiek uzsvērts, ka 2035. gadā Krievijas nākotne tiks apdraudēta ar riskiem, jo Putinam, kurš dzimis 1952. gadā, paliks 83 gadi.

"Pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins atstās savu amatu, valstī, kura piedzīvos nopietnas ekonomiskas grūtības, kuras būs saistītas, gan ar darbspējas vecuma iedzīvotāju samazināšanos, gan ar naftas un gāzes cenu kritumu, varētu izveidoties tādi apstākļi, kuri izprovocēs konfliktu ar kaimiņvalstīm. Konflikts notiks, jo Krievijas kaimiņvalstis vēlēsies atgūt savas teritorijas. Daudzi mēģinās atrisināt teritoriālos strīdus ar diplomātiskajām metodēm, taču iespējama arī bruņotu konfliktu uzsākšana, ko nevarēs atrisināt bez ES iejaukšanās," — teikts ziņojumā. 

Pētnieki atzīmē, ka ES iejaukšanās, visticamāk, tiks veikta mierīgā ceļā, nevis ar spēka pielietošanu, raizējoties par Maskavas atbildes rīcību.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps par Putinu: cietais rieksts

Eiropas analītiķi uzsver, ka, neskatoties uz ekonomisko kritumu Krievijā, valsts aizsardzības rūpniecība paliks konkurētspējīga un viena no spēcīgākajām pasaulē. Krievija novirzīs savus spēkus ieroču izgatavošanai ar maksimālu jaudu un efektivitāti: tās būs zemūdenes, iznīcinātāji, kā arī pretgaisa un pretraķešu aizsardzības līdzekļi, kuri palielinās valsts iespējas Ziemeļatlantijas alianses noturēšanā.

Vērts atzīmēt, ka 2018. gadā Krievijā notiks kārtējās prezidenta vēlēšanas. Valsts vadītāju ievēlēs tiešā vispārējā balsojumā uz sešiem gadiem. Ja Putins piedalīsies vēlēšanās un uzvarēs, tad tas būs jau ceturtais viņa prezidentūras termiņš.

Saskaņā ar Krievijas konstitūciju prezidents nevar ieņemt valdības vadītāja amatu vairāk kā divus termiņus pēc kārtas, tātad, 2024. gadā Putinam nāksies atstāt savu amatu. Taču viņš varēs atkal kļūt par prezidentu 2030. gadā, kad viņam paliks 78 gadi, un līdz 2036. gadam ieņemt prezidenta krēslu.

Ziņu lente
0