Politika

Koalīcijā nobloķēja iniciatīvu par pilsonības piešķiršanu visiem bērniem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) grasās uzlikt veto prezidenta iniciatīvai, tādēļ tā netiks apspriesta.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Valdošā koalīcija neatbalstīs Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīvu automātiski piešķirt pilsonību visiem valstī dzimušajiem bērniem.

Паспорт негражданина Латвии - Sputnik Latvija
Pilsonības piešķiršana nepilsoņu bērniem apdraud valstij?

Pagājušajā nedēļā Vējonis iniciēja diskusiju par nepilsoņu bērnu Latvijas pilsonības reģistrācijas gadījumā, ja vecāki neizvēlēsies viņiem citas valsts pilsonību.

Par plāniem izmainīt situāciju ar nepilsoņu bērnu statusu valsts vadītājs paziņoja jau pērnajā gadā. Tika paredzēts, ka savus piedāvājumus Vējonis nosūtīs Saeimai jau šonedēļ. Kā kļuva zināms pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" — "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ieņēma negatīvu pozīciju attiecībā pret Vējoņa piedāvājumu.

"VL-TB/LNNK šodien informēja partnerus, ka izmantos savas veto tiesības, kā arī guva apstiprinājumu no koalīcijas, ka šis priekšlikums netiks virzīts," — paziņoja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, paskaidrojot, ka prezidenta piedāvājumu nevajadzētu atbalstīt vienotas izglītības sistēmas neesamības dēļ Latvijā.

Savukārt premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja, ka, ņemot vērā VL-TB/LNNK pozīciju, šis jautājums netiks apspriests.

"Valdība ir stabila, un negribētos sākt diskusijas, kas šo stabilitāti varētu ietekmēt," — paziņoja Kučinskis.

"Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens atzīmēja, ka diskusiju sākumam nav jēgas, ja viens no koalīcijas partneriem bloķē jautājumu.

Ziņu lente
0