Politika

Tramps pateicās Putinam par 755 diplomātu izsūtīšanu

© REUTERS/Kevin LamarqueПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka priecājas par Krievijas vadītāja Vladimira Putina lēmumu izsūtīt amerikāņu diplomātus, un ka nav nekādu iemeslu tam, lai viņi atgrieztos Krievijā.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka pateicas Krievijas vadītājam Vladimiram Putinam par amerikāņu diplomātiskās misijas darbinieku skaita samazināšanu Krievijā, jo tas samazinās izdevumus personālam, vēsta RIA Novosti.

"Vēlos viņam (Putinam – red.) pateikties, jo mēs cenšamies samazināt izdevumus personālam. Tas, kas attiecas uz mani, esmu ļoti priecīgs, ka viņš atlaida lielāko daļu cilvēku, jo mums tagad ir mazāks darbinieku štats. Nav nekādu iemeslu tam, lai viņi (personāls – red.) atgrieztos," — teica Tramps žurnālistiem, atbildot uz jautājumu par to, kā viņš komentēšot diplomātiskā personāla samazināšanu.

Pēc Putina viedokļa, no diplomātiskās iestādes uzskata šāda masveida personāla samazināšana ir diezgan jūtams pasākums. Jūlija beigās Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par ASV diplomātiskās misijas personāla samazināšanu Krievijā par 755 cilvēkiem.

Lavrova un Tilersona tikšanās ASV. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Paskaidrojumi par sankcijām ir sniegti: Lavrovs ticies ar Tillersonu

"ASV diplomātisko misiju Krievijā personāls samazinās par 755 cilvēkiem un būs tāds pats kā Krievijas diplomātisko misiju personāls Amerikā — 455 cilvēki no katras puses," — Putins sacīja intervijā.

Taču Krievijas līderis neizslēdz arī citu pasākumu pieņemšanu, atgādinot, ka Krievijas tirdzniecības un ekonomikas sakaru apjoms ar ASV ir neliels un nesalīdzināms ar Ķīnu vai Eiropas Savienības valstīm.

Lēmums par diplomātu izsūtīšanu tika pieņemts, kā atbilde uz likumprojektu par jaunajām sankcijām attiecībā pret Krieviju, ko 27. jūlijā apstiprināja ASV kongress.

Dokuments, ko Tramps parakstījis 2. augustā, ievieš korekcijas dziļūdeņu un arktisko šelfu projektu lokā, kā arī naftas un gāzes projektos ar grūti iegūstamajiem krājumiem, kuriem aizliegts piegādāt aprīkojumu un tehnoloģijas.

Vienlaikus ar diplomātiskās pārstāvniecības personāla samazināšanu, no 1. augusta ASV vēstniecība nevar izmantot vasarnīcu ciematā Serebrjanij Bor un noliktavas telpas Dorožnaja ielā Maskavā.

Ziņu lente
0