Politika

Kremlis sniedzis komentārus par Pensa vizīti Igaunijā

© REUTERS/Ints KalninsВице-президент США Майк Пенс во время выступления в Эстонии, 31 июля 2017
Вице-президент США Майк Пенс во время выступления в Эстонии, 31 июля 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oficiālās vizītes laikā Igaunijā ASV viceprezidents Maikls Penss tikās ar triju Baltijas valstu līderiem.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Kremlis nesaskata problēmas Pensa vizītē Igaunijā un Gruzijā — bažas var radīt tādas minētās sadarbības sekas, kā NATO klātbūtnes paplašināšanās Krievijas robežu tuvumā, paziņoja Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Вице-президент США Майкл Пенс и президент Латвии Раймондс Вейонис в Таллине - Sputnik Latvija
Vējonis: ASV ir Baltijas valstu tuvākais stratēģiskais partneris

ASV viceprezidents Maikls Penss uzturējās divu dienu vizītē Igaunijā, pēc tam devies uz Gruziju. Tallinā ASV politiķis tikās ar triju Baltijas valstu vadītājiem: Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. Vējonis pēc tikšanās ar Pensu norādīja, ka ASV ir Baltijas valstu stratēģiskais partneris, uzsverot, ka pēdējo sešu mēnešu laikā ASV un Baltijas valstu politiskais dialogs ir sasniedzis "neredzētu intensitāti".

Pēc Dmitrija Peskova teiktā, suverēnas valstis veido attiecības ar starptautiskajiem partneriem pēc saviem ieskatiem un šeit nevar būt nekādas problēmas.

"Līdzīga sadarbība kļūst mums par problēmu, kad tai seko dažādu alianšu un to militārās infrastruktūras paplašināšana pie mūsu robežām. Tas rada satraukumu," — citē Peskova vārdus RIA Novosti.

Viņš piebilda, ka Krievija ar cieņu izturas pret kaimiņvalstīm attiecībām ar ASV un citām pasaules valstīm.

Uzstājoties Tallinā, Penss atzinis, ka Vašingtona vēlas konstruktīvas attiecības ar Krieviju.

"ASV izvēle ir konstruktīvas attiecības ar Krieviju, balstoties uz sadarbību un kopīgām interesēm," — teica ASV vicepremjers.

Tajā pašā laikā politiķis uzsvēra, ka "Krievija apdraud NATO valstis, un ASV darīs visu, lai to nepieļautu". "Mēs stingri ievērojam piekto pantu (NATO Statūtu – red.), saskaņā ar kuru uzbrukums vienai (NATO dalībvalstij – red.) nozīme uzbrukumu mums visiem," — piebilda Penss.

Krievijas puse vairākkārt norādījusi, ka negrasās uzbrukt nevienai NATO valstij. Neskatoties uz to, turpina skanēt mītiskie paziņojumi par Krievijas draudiem. Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka alianse izmanto šo ieganstu, lai stiprinātu savu militāro klātbūtni pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0