Politika

Berlīne atgādināja Trampam, ka jaunās sankcijas ir jāapspriež ar Eiropu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел ФРГ Зигмар Габриэль
Министр иностранных дел ФРГ Зигмар Габриэль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps vēl nav pieņēmis lēmumu par jauno sankciju pieņemšanu attiecībā pret Krieviju, paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Vācijas ĀM vadītājs Zigmārs Gabriels paziņoja, ka likumprojektā par jaunajām sankcijām attiecībā pret Krieviju ir paredzētas konsultācijas ar Eiropu pirms Vašingtonas galīgā lēmuma pieņemšanas.

"Vēl ir laiks. Acīmredzami, ka prezidents Tramps vēl nav pieņēmis lēmumu, vai un kā viņš pastiprinās sankcijas attiecībā pret Krieviju. Vismaz, likums paredz iepriekšējas konsultācijas ar mums, eiropiešiem, pirms tās varētu notikt," — citē Gabrieļa vārdus RIA Novosti.

Pēc ministra vārdiem viņam ir cieši kontakti ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu, un viņš grasās izmantot šo iespēju likumprojekta apspriešanai. Turklāt Gabriels solījis pretoties ASV rūpniecības ekspansijai Eiropas kontinentā.

"Mēs aizsargāsimies no rūpnieciskās politikas ar devīzi "Amerika pāri visam", ko īsteno ar sankciju ieganstu," — paziņoja Vācijas ĀM vadītājs.

ES gatavojas atbildēt

ES karogi pie EK galvenās mītnes Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
EP deputāti aicinās Eiropas Komisiju ieviest sankcijas pret Baltijas valstīm
Eiropas Savienībā negatīvi reaģē uz jaunajām sankcijām. Tā, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers aicināja nekavējoties izskatīt iespējamās Briseles darbības gadījumam, ja Eiropas enerģētiskās un citas kompānijas skars ierobežojumi. Briselei "jābūt gatavai rīkoties tuvākajās dienās", ja ASV pieņems ierobežojošos pasākumus "neņemot vērā ES bažas", teikts dokumentā, ko sagatavojis Junkers.

Tiek atzīmēts, ka Briseles "galvenajai uzmanībai" ir jābūt fokusētai uz to, lai pieprasītu no ASV administrācijas "publisku vai rakstisku paziņojumu", ka jaunās sankcijas netiks piemērotas tā, lai aizskartu Eiropas Savienības intereses. Cits variants paredz iespēju atzīt Vašingtonas rīcību par spēkā neesošu ES teritorijā. Turklāt, tiek apspriesta atbildes pasākumu pieņemšana PTO normu ietvaros

Ziņu lente
0