Politika

NYT: Putins un Tramps 40 minūtes apsprieda "Krievijas iejaukšanos vēlēšanās"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
G20 samita ietvaros Hamburgā valstu līderiem notika pirmā tikšanās klātienē.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā Hamburgā 40 minūtes apsprieda tā saucamo Maskavas iejaukšanos amerikāņu vēlēšanām, vēsta RIA Novosti.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa rokasspiediens - Sputnik Latvija
Trampa un Putina pirmā tikšanās nesusi rezultātus

Avīze New York Times, atsaucoties uz Baltā nama ierēdni, kuram šo informāciju savukārt pastāstījis ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, raksta, ka "brīžiem atmosfēra kļuva karsta, un Putina kungs skaļi pieprasīja pierādījumus no prezidenta, kurš pats vairākkārt apšaubījis ASV izlūkdienestu paziņojumus, ka Krievija mēģinājusi nosvērt vēlēšanas par labu Trampam".

Saskaņā ar Tilersona informāciju, pēc diskusijas Tramps piedāvāja pāriet pie citiem jautājumiem, pie Sīrijas apspriešanas.

G20 samita ietvaros Hamburgā valstu līderiem notika pirmā tikšanās klātienē. Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova vārdiem, "Tramps pateica, ka viņš esot dzirdējis skaidrus Putina paziņojumus par to, ka… Krievijas vadība nav iejaukusies (amerikāņu vēlēšanās), un viņš šos paziņojumus pieņem".

Sestdien Putins arī paziņoja, ka amerikāņu līderis " pieņēma viņa paziņojumus zināšanai un piekritis", ka Krievija nav iejaukusies vēlēšanās. Tramps pagaidām nekomentē sarunu ar Krievijas kolēģi, aprobežojoties vien ar frāzi, ka tā bijusi "lieliska".

Krievija vairākkārt noraidījusi apvainojumus par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanu gaitu dažādās valstīs, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tos par "absolūti nepamatotiem". ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, runājot par šo tēmu, paziņoja, ka nepastāv nekādu faktu, kas to apstiprinātu.

Ziņu lente
0