Politika

Tillersons paziņojis par ASV sabiedroto lūgumiem uzlabot attiecības ar Krieviju

© U.S. Department of StateГосударственный секретарь США Рекс Тиллерсон
Государственный секретарь США Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc diplomāta teiktā, kurss attiecību uzlabošanas virzienā ar Maskavu ir "amerikāņu pieeja".

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons pastāstījis, ka Vašingtonas partneri aicina ASV uzlabot attiecības ar Krieviju, vēsta RIA Novosti.

"Sabiedrotie, partneri, lieli un mazi, bez izņēmumiem – Eiropā, Tuvajos Austrumos un Dienvidaustrumu Āzijā: "Lūdzu, nodarbojieties ar attiecībām ar Krieviju, tās jāuzlabo." Viņi uzskata, ka šo attiecību pasliktināšanās, bez šaubām, pasliktinās viņu situāciju," — norādījis Tillersons sēdē Senātā.

Pēc diplomāta teiktā, kurss attiecību uzlabošanas virzienā ar Maskavu ir "amerikāņu pieeja".

Par pašreizējo sadarbību

Uzstājoties Senātā, valsts sekretārs arī paziņoja, ka attiecības starp ASV un Krieviju joprojām pasliktinās.

"Mūsu attiecības atrodas zemākajā līmenī, tās joprojām pasliktinās. Mūsu mērķis ir stabilizācija. Mēs strādājam dažās jomās, lai noteiktu, vai mēs varam izveidot bāzi, lai atjaunotu darba attiecības ar Krievijas valdību, kas ir mūsu interesēs," — uzsvēra Tillersons.

Председатель совета директоров Эксон Мобил Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Politika
Tillersons paziņoja par attiecību ar Krieviju pārstartēšanas neiespējamību

Kā pozitīvas sadarbības piemēru viņš minēja Sīriju.

"Tās (sarunas — red.), es teiktu, progresē pozitīvā virzienā. Taču pagaidām vēl ir pāragri runāt, vai būs rezultāti," — sacīja valsts sekretārs.

Trampa kurss

Jūnija sākumā kļuva zināms, ka prezidents Donalds Tramps uzdevis Valsts departamentam uzlabot attiecības ar Maskavu. Par to žurnālistiem sacīja pats Tillersons.

Preses konferences laikā Jaunzēlandes galvaspilsētā valsts sekretāram uzdeva jautājumu par Trampa aprindu pārstāvju sakaru ar Krieviju izmeklēšanu. Žurnālistus interesēja, vai tas neietekmēs ASV administrācijas noturību.

Diplomāts atteicies sniegt komentārus šajā sakarā, aizbildinoties ar informācijas trūkumu.

"Prezidents skaidri lika noprast: nevajadzētu pieļaut politikā notiekošajam traucēt pildīt attiecīgo uzdoto darbu. Viņš ļoti skaidri norādīja, ka mums jāpanāk progress," — piebilda Tillersons.

Ziņu lente
0