Politika

Politico: Amerikāņu senatori ir gatavi "sodīt" Krieviju jau šonedēļ

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Krieviju vērstie pasākumi tiks izskatīti pēc balsošanas par jaunām sankcijām pret Irānu – iespējams tai pašā dienā.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Amerikāņu senatori no abām partijām šonedēļ taisās nobalsot par sankcijām pret Krieviju tās "iejaukšanās" dēļ ASV vēlēšanās, vēsta RIA Novosti atsaucoties uz Politico.

Amerikāņu senators Džons Makeins - Sputnik Latvija
Makeins paziņojis, ka izdomās, kā ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju

"Mēs to izdarīsim vai nu balsošanas laikā par Irānas sankcijām, vai arī (Senāta Starptautisko attiecību komitejas – red.) priekšsēdētājs Korkers mums solīja veltīt Krievijai atsevišķu dienu," — paziņoja Republikāņu partijas pārstāvis, senators no Dienvidkarolīnas Lindsijs Grēms.

Pēc viņa vārdiem, viņš izvēlētos atsevišķu balsošanu par to, kā "sodīt" Krieviju.

Kopā ar senatoru Džonu Makeinu un Čaku Šumeru Grēms ir galvenais pret Krieviju vērsto ierobežojošo pasākumu iniciators. Viņu mērķis ir noformēt sankcijas likuma veidā, lai Trampam vēlāk būtu sarežģītāk tās atcelt.

Senatori mēģināja to izdarīt vēl maija sākumā, taču Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Bobs Korkers nolēma atlikt jaunu sankciju ieviešanas izskatīšanu pirms izmeklēšanas secinājumiem par Krievijas "iejaukšanos" ASV vēlēšanās.

Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Politika
ASV Kongress vēlas apgrūtināt pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu

Krievija vairākkārt noliedza amerikāņu specdienestu apvainojumus par mēģinājumiem ietekmēt ASV vēlēšanu iznākumu, savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tos par "absolūti nepamatotiem".

Nesenajā NBC News intervijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka Vašingtona pati iejaucas dažādā pasaules valstīs priekšvēlēšanu kampaņās, piebilstot, ka Maskavai ir vienalga, kas būs par ASV prezidentu, tāpēc jebkāda veida iejaukšanās vienkārši ir bezjēdzīga.

Ziņu lente
0