Politika

Merkele paziņojusi, ka ES vairs nevar paļauties uz citiem

© /Darrin Zammit LupiКанцлер ФРГ Ангела Меркель на саммите Большой семерки в Таормине, Италия, 26 мая 2017 года
Канцлер ФРГ Ангела Меркель на саммите Большой семерки в Таормине, Италия, 26 мая 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele uzsvēra, ka jāsaglabā draudzīgas attiecības ar ASV un Lielbritāniju, taču īpašu nozīmi piešķīra labām attiecībām ar Francijas jauno prezidentu Emanuelu Makronu.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka ES vairs nevar paļauties uz citiem un tai jāpārņem tās liktenis pašas rokās, vēsta RIA Novosti.

"Laiki, kad varējām pilnībā paļauties uz citiem, ir pagājuši. To esmu sapratusi aizvadītajās dienās… Mums, eiropiešiem, patiešām jāsaņem savs liktenis pašu rokās," – Merkeles teikto citējis izdevums Bild.

Дональд Трамп и Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Mediji: Tramps pasniedzis Merkelei rēķinu 375 miljardu dolāru apmērā par NATO pakalpojumiem
Izdevums atzīmējis, ka šis politiķes paziņojums pēc G7 samita noslēguma sesdien, attiecas uz ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju, kā arī gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Pie tam Angela Merkele uzsvēra, ka jāsaglabā draudzīgas attiecības ar ASV un Lielbritāniju, taču īpašu nozīmi piešķīra labām attiecībām ar Francijas jauno prezidentu Emanuelu Makronu.

G7 valstu līderi samitā Taorminas pilsētā Itālijā pūlējās nonākt pie vienprātības cīņā ar klimata izmaiņām, taču noslēguma deklarācijā bija spiesti atzīt savu sakāvi ASV viedokļa dēļ – Savienotās Valstis atteikušās no Parīzes konvencijas. Donalds Tramps savā lapā Twitter tīklā norādījis, ka lēmumu klimata izmaiņu jautājumā pieņems nākamnedēļ.

Ziņu lente
0