Politika

Bijušais Francijas premjers nosauca Makronu un Olandu par "neģēļiem"

© REUTERS/Gonzalo FuentesФрансуа Олланд приветствует новоизбранного президента Эммануэля Макрона
Франсуа Олланд приветствует новоизбранного президента Эммануэля Макрона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas bijušais premjers uzskata, ka tieši Makrons ir vienīgais starp visiem kandidātiem, kurš patiešām aizstāvēja ideju par izmaiņām Francijā, un tieši viņa vadībā Francijai ir cerība uz atdzimšanu.

RĪGA, 14.maijs – Sputnik. Bijušais Francijas premjerministrs Manuels Vals nosauca Francijas prezidentu Fransuā Olandu un jaunievēlēto valsts prezidentu Emanuelu Makronu par "neģēļiem", taču novēlēja jaunajam valsts vadītājam veiksmi, vēsta RIA Novosti.

"Es maksimāli skaidri vērtēju Makronu un viņa komandu. Olands ir neģēlis, bet viņam ir robežas. Makrons arī ir neģēlis, bet viņam nav uzvedības noteikumu, un tas nozīmē, ka nav arī ierobežojumu," — paziņoja Vals intervijā avīzei Journal du Dimanche.

Līdz ar to Francijas bijušais premjers piebilda, ka novēla jaunievēlētajam prezidentam gūt panākumus valsts vadītāja postenī, jo uzskata, ka tieši Makrons ir vienīgais starp visiem kandidātiem, kurš patiešām aizstāvēja ideju par izmaiņām Francijā, un tieši viņa vadībā Francijai var būt cerība uz atdzimšanu.

Esošais Francijas prezidents Fransuā Olands - Sputnik Latvija
14.maijā Olands nodos savas pilnvaras Makronam

"No visas sirds vēlos, lai viņam izdodas gūt panākumus. Atdzimšanas un pārmaiņu vēlēšanās nāca no Makrona, ne no Melanšona vai Lepēnas, tā ir iespēja," — teica Vals.

Tāpat politiķis neredz nekā slikta Makrona un Napoleona Bonaparta uzvedības līdzībā un uzskata, ka bijušais ekonomikas ministrs guva uzvaru cīņā par prezidenta krēslu ne jau pateicoties savai priekšvēlēšanu programmai, bet gan pateicoties tam, ka atšķirībā no Fransuā Olanda, viņš "nodarbojās ar politiku".

"Tas ir jaunības un tradīciju maisījums, tas ir labi, man nav nekā pretī bonapartismam. Es zinu, kādu žestu trūkst Francijai. Tas, par ko Fransuā Olands aizmirsa un darīja tikai visdramatiskākajos brīžos. Olands aizmirsa nodarboties ar politiku, liekot mums darīt to pašu. Makrons uzvarēja ne jau pateicoties savai programmai, viņš guva uzvaru, jo viņš nodarbojās ar politiku," — noslēgumā teica Vals.

Pirms nedēļas, 7.maijā Francijā norisinājās prezidenta vēlēšanu otrā kārta. Pirmā kārta notika 23.aprīlī, un cīņu turpināja Makrons, kurš saņēma 24,01% balsu, un "Nacionālās frontes" partijas kandidāte ar 21,3% balsu. Makrons guva uzvaru ar 66,1% rezultātu, liecina oficiālie IeM dati. Savukārt, Marina Lepēna saņēma 33,9% balsu.

Ziņu lente
0